Soția unui bărbat care a intrat în comă îi acuză pe medici...

Soția unui bărbat care a intrat în comă îi acuză pe medici de MALPRAXIS, după ce pacientul a fost lăsat să aștepte 12 ore în holul spitalului municipal

4
DISTRIBUIȚI

ambulanta

Acuzații grave la adresa medicilor care lucrează în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Timișoara. Soția unui bărbat, care acum se află în comă în secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul spitalului, îi acuză pe medici de malpraxis.

Bărbatul a ajuns aseară la Unitatea de Primiri Urgențe cu dureri îngrozitoare la umăr, după ce a căzut, însă soția lui spune că medicii nu l-au băgat în seamă decât după 12 ore de așteptare în holul spitalului.


„A stat o noapte întreagă la uşă. Mâna nu o putea mişca. Avea gaură în mână. Medicii au spus că nu sunt şanse, l-au lăsat ca pe un câine să se ducă”, a declarat soţia bărbatului pentru România TV.

Contactat telefonic, Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timișoara, a încercat să-i apere pe medici și a declarat pentru PRESSALERT.ro că, în acest moment, se realizează o analiză internă. “Nu vreau să mă antepronunț până nu voi ști exact ce s-a întâmplat. L-am văzut și eu în această dimineață pe pacient, este într-o comă superficială, are șanse să își revină. Din câte am aflat până acum, pacientul nu a fost neglijat, a primit asistența medicală adecvată”, a precizat Octavian Mazilu.

Totuși, managerul Spitalului Municipal Timișoara recunoaște că există cazuri în care pacienții stau mai mult în Unitatea de Primiri Urgențe. “În general, în Unitatea de Primiri Urgențe, pacientul poate să stea o anumită perioadă de timp, dar asta nu înseamnă că nu a primit îngrijiri medicale. Nu e o raritate ca pacientul să petreacă în UPU câteva ore. Colegii mei au anumite criterii profesionale pe care se bazează atunci când aleg ordinea în care îi consultă pe pacienți”, ne-a mai explicat Octavian Mazilu.

4 COMENTARII

  1. are mare dreptate femeia ..am patit acelasi lucru cu tatal meu in dec anul trecut, 4 ore nimeni nu l-a bagat in seama.este o asistenta sau ce draq este la UPU ,bruneta cu nasul carn,aia-i ceva de groaza,o nesimtita fara pereche.cum le spui ceva te dau afara ,ba mai mult infecta aia i-a sps mamei mele ca ii smulge perfuziile tatalui meu .nu aveau decat un stetoscop si mama mea i-a spus tatalui meu ca daca stia il aducea pe al ei de acasa ,infecta a auzit si a inceput circul ,culminand cu a-i spune mamei mele ca daca nu paraseste UPU ii smulge tatalui meu pefuziile.ce sa faca si directorul spitalului ? le tine apararea !de ce ? pt ca asa-i in Romania .din pacate aceasta doamna nu va avea sorti de izbanda cu acest sistem sanitar corupt in care o mana spala pe alta .

  2. Nu ma mira situatia. Eu insami acum cativa ani am trecut prin situatia de a fi luata peste picior de personalul de la urgente.
    Ajunsa cu febra mare de peste 39 de grade, in situatia in care abia ma tineam pe picioare,am ajuns cumva la urgente. Acolo fiind intrebata ce am , spun in mare durerea mea, mi se ia buletinul din mana si mi se spune:
    – Poate te luam, vedem, nu avem timp de toate sensibilele care sufera de o raceala si se gandesc ca sunt caz de urgente.
    Dupa un timp de asteptare nu stiu cat, eram prea concentrata pe raul meu si imi repetam non stop sa rezist inca putin,vine un medic si ma intreaba ce am (nu ma consulta, ci ma intreaba intr-un mod de parca eu trebuie sa imi dau diagnostic singura). Ii spun aceeasi poveste, dar concluzionez: am mai avut bronsite, dar nu mi-a fost asa rau si nu ma durea toracele desi febra am avut la fel de mare, probabil sa fie o si o pneumonie. Doctorul imi spune sec: -Poate te luam! Apoi repeta din nou: -Poate! Apoi am fost ignorata total, si cum starea de rau mi-a epuizat corpul de energie,tot corpul ma durea nu mai aveam puterea sa stau nici pe scaun deja, stiam ca nu pot sa mai astept, as fi lesinat asteptand degeaba. Mi-am cerut buletinul inapoi, asistenta mi l-a intins ranjind cu aer superior cred ca apoi a spus ceva despre faptul ca trebuie sa inteleg ce sunt de fapt urgentele si cat s-a saturat de cei ca mine care…nu stiu mai departe ce a spus, am plecat fara sa o salut macar.
    Am fost dusa apoi de sot pana la dispensarul unde aveam medicul de familie(la 50 km distanta de timisoara), unde am ajuns mai mult epuizata dar fericita.
    Prima intrebare care mi s-a pus a fost:
    -Ce cauti aici, tu esti caz de urgente !? Puteai sa ajungi internata daca mai amanai, nu trebuia sa pierzi timp venind pana aici.
    Aveam si pneumonie si gripa si febra 40 de grade.
    In momentul in care am ajuns sa pun capul pe perna am adormit instantaneu pentru 14 ore neintrerupt , epuizarea era deja peste starea de rau si febra, nu voiam decat sa dorm , m-a epuizat mai mult aceea asteptare in acel hol de spital decat gripa si pneumonia combinate.
    Ma rog sa nu ajunga nimeni in situatia in care exact cei care trebuie sa ajute, sa refuze, doar pentru ca pot. Starea aceea de neputinta combinata cu umilinta a fost mai dureroasa decat orice afectiune am avut pana in prezent.

  3. sunt lucruri care nu tin de sistem, ci de oameni – din pacate am noi romanii ajuns mai rau decat maidanezii infometati si medicii nu fac exceptie, prea multi sunt niste animale care se joaca cu suferinta celorlalti!

  4. Acelasi lucru si la Spitalul judetean! Bolnavii stau pe holuri , ore intregi, sau sint luati si nu stii unde sint dusi cu orele! Asistente obraznice, doctori nesimtiti, etc.! Am avut-o pe mama acolo, si cred ca a murit cu zile; am auzit nenumarate cazuri de bolnavi, dusi pe picioarele lor si scosi in sicriu. Nimeni nu va afla adevarul, pina procurorii nu-i va cerceta pe toti, de la aceste spitale! Prea multi sint in coma! Femeie de 56 de ani, plecata pentru investigatii si decedata in 2 (doua secunde); i-au introdus probabil catetere. Acelasi lucru cu o pacienta de 46 de ani. Ce se petrece in spitalele din Timisoara, intra la GENOCID! Mai putine pensii, mai multi bani pe organe, mai multi doctori in politica , etc.! Dar numai oamenii sint de vina! Sint lasi , neuniti, tac pentru un salariu nenorocit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.