CONFLICTUL DIN UCRAINA: Kievul afirmă că separatiştii au atacat un convoi de...

CONFLICTUL DIN UCRAINA: Kievul afirmă că separatiştii au atacat un convoi de refugiaţi, omorând numeroase persoane. Separatiştii neagă informaţiile

0
DISTRIBUIȚI

 

armata-rusa-electronicresistance-net

Kievul a acuzat luni separatiştii proruşi că au tras cu lansatoare multiple de rachete de tip Grad asupra unui convoi de refugiaţi, în apropiere de Lugansk, provocând moartea a „numeroase” persoane, inclusiv femei şi copii. Separatiştii proruşi au dezminţit acuzaţiile Kievului potrivit cărora ar fi atacat un convoi de refugiaţi, omorând numeroşi civili, relatează BBC News Online.

„Rebelii au tras asupra unui convoi de refugiaţi în apropiere de Lugansk, pe drumul dintre Hriaşciuvate şi Novosvitlivka, cu (lansatoare multiple de rachete de tip) Grad şi mortiere livrate de Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt militar Andrei Lisenko.

„Numeroşi civili au fost ucişi, inclusiv femei şi copii”, a adăugat el.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 09.40 (09.40, ora României), a mai afirmat acesta.

Conform purtătorului de cuvânt, convoiul se deplasa printr-un coridor umanitar la nord de Lugansk, bastion al separatiştilor proruşi, pe unde peste 1.800 de persoane au fugit din acest oraş în două zile.

Localitatea Hriaşciuvate a fost recucerită de forţele ucrainene, dar rebelii au contraatacat şi convoiul s-a regăsit, luni dimineaţă, „în plină zonă de lupte”, a menţionat Lisenko.

Purtătorul de cuvânt a anunţat de asemenea că nouă soldaţi au fost ucişi şi 20 răniţi, în decurs de 24 de ore, în estul Ucrainei.

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei neagă că ar fi atacat un convoi de refugiaţi

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au dezminţit luni acuzaţiile Kievului potrivit cărora ar fi atacat un convoi de refugiaţi, omorând numeroşi civili, relatează BBC News Online.

„Ucrainenii au bombardat constant drumul, cu avioane şi cu (lansatoare multiple de rachete de tip) Grad.


Se pare că au ucis mai mulţi civili acum, aşa cum fac de câteva luni”, a declarat un purtător de cuvânt al republicii autoproclamate Doneţk, Andrei Purghin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.