Judecătorul Stan Mustaţă şi complicea sa rămân în arest după ce ICCJ...

Judecătorul Stan Mustaţă şi complicea sa rămân în arest după ce ICCJ le-a respins contestaţiile

0
DISTRIBUIȚI

mustata stan

Judecătorul Stan Mustaţă de la CAB şi complicea acestuia, grefiera Mariana Curea, rămân în arest în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie după ce instanţa supremă a respins contestaţiile celor doi împotriva deciziei judecătorului de cameră preliminară, scrie Mediafax.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dezbătut, miercuri, contestaţiile făcute de Stan Mustaţă şi de complicea acestuia, grefiera Mariana Curea, împotriva încheierii judecătorului de cameră preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti care a decis menţinerea celor doi în arest preventiv, în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie. După deliberări, instanţa a respins contestaţiile celor doi astfel că aceştia rămân în continuare în arest. Avocatul lui Stan Mustaţă a arătat, în faţa judecătorilor de la ICCJ, că magistratul a suferit recent „un atac vascular acut”, ceea ce dovedeşte că starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat din cauza regimului de detenţie, căruia nu-i face faţă.


Avocatul a precizat că Stan Mustaţă a scăpat după acest atac vascular doar datorită intervenţiei prompte a colegilor de celulă şi a gardienilor, arătând că ulterior a fost spitalizat.

De asemenea, avocatul a cerut instanţei supreme judecarea lui Stan Mustanţă în libertate, în condiţiile în care dosarul de corupţie a fost trimis în judecată, ceea ce înseamnă că toate probele acuzării sunt conservate şi nu mai există riscul alterării lor din punct de vedere judiciar. Avocatul a susţinut că trebuie avut în vedere şi totodată respectat principiul egalităţii de tratament, explicând că, la acest moment, în dosar sunt două persoane arestate şi alte două în libertate, deşi infracţiunile sunt globale. La rândul ei, grefiera Mariana Curea le-a spus judecătorilor că are probleme de sănătate şi că documentele medicale depuse de avocaţii ei dovedesc acest lucru. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 8 august, măsura arestării preventive a lui Stan Mustaţă şi a Marianei Curea, decizia fiind contestată la instanţa supremă.

Judecătorul Stan Mustaţă, de la Curtea de Apel Bucureşti, a fost trimis în judecată în 23 mai, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut şi primit bani pentru soluţionarea favorabilă a mai multor dosare penale. Alături de el a fost deferită justiţiei şi grefiera Mariana Curea, de la aceeaşi instanţă, pentru complicitate la luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.