Avanpremieră de zile mari pentru melomani: repetiţia Subcarpaţi plus Orchestra FOTO

Avanpremieră de zile mari pentru melomani: repetiţia Subcarpaţi plus Orchestra FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1394249328">

repetitiesubcarpatiorchestra (33)

Melomanii au avut parte de o surpriză de proporţii vineri seară, când organizatorii festivalului Plai au transmis în direct prin intermediul Internetului repetiţia proiectului Subcarpaţi plus orchestra. Alături de orchestră, o serie de muzicieni timişoreni au fost implicaţi în acest proiect, printre ei numărându-se Alin Stoianovici, Uţu Pascu, Tavi Scurtu, Petre Ionuţescu, Gabi Almaşi sau Mircea Ardeleanu Jr. Cu ocazia repetiţiei finale a acestui proiect inedit, cei interesaţi au avut parte de reorchestrări interesante ale pieselor editate pe albumele trupei. „Rolul meu în acest proiect este în primul rând de natură artistică, dar are și o latură «managerială». În prima fază am conceput formula de bază, după care am încercat să fac un «plan de lucru» în funcție de programul fiecăruia. Din luna iunie am început să lucrez împreună cu Gabi Almași la adaptarea și reorchestrarea materialului pe care-l veți asculta în data de 14 Septembrie, la Plai. Am programat 100 de ore pentru repetiții, timp suficient ca să pregătim un concert memorabil. Eu cred ca proiectul SubCarpați a ajuns de mult timp la maturitate și nu există un moment mai potrivit pentru o colaborare de acest gen. Sunt sigur ca publicul/fanii celor de la Subcarpați vor avea reacții pozitive, atât la aflarea acestei vești, cât și la concertul pe care-l vom susține la toamnă. Am emoţii şi e foarte clar că presiunea e destul de mare, dar până în data de 14 Septembrie singurul lucru pe care îl voi face este să canalizez toata energia creativă către acest proiect. Cel mai important este ca toți muzicienii implicați să rezoneze cât mai puternic cu stilul, mesajul, muzica și spiritul «SubCarpați»“, ne-a declarat Alin Stoianovici.

Cea de-a 9-a ediţie a festivalului Plai va avea loc în perioada 12 – 14 septembrie la Muzeul Satului Bănăţean, printre cei care vor urca pe scenă numărându-se Duquende, Light in Babylon, Balako, Asian Dub Foundation, Duquende, Tito Paris, Carminho şi Subcarpaţi plus orchestra. Preţul abonamentului pentru cele trei zile de festival este de 110 lei, iar biletele pentru o zi costă 50 de lei.

Foto: Flavius Neamciuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.