Ce părere are rectorul Universității de Vest din Timișoara despre intrarea la...

Ce părere are rectorul Universității de Vest din Timișoara despre intrarea la facultate fără Bacalaureat

0
DISTRIBUIȚI

pirtea1

Marilen Pirtea nu este de acord cu faptul că universitățile pot organiza admitere fără Bacalaureat. Rectorul Universității de Vest din Timișoara a precizat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că ar trebui să existe astfel de școli profesionale postliceale, dar nu în cadrul universităților.

„Machiavelli a fost greșit înțeles de către toată lumea.


Acea replică «scopul scuză mijloacele» nu era așa, de fapt. Traducerea reală era «scopul scuză mijloacele atunci când este nobil», iar în multe acțiuni la care suntem părtași în momentul de față, scopul nu este nobil. Ați văzut care sunt universitățile care și-au asumat admitere la facultate fără Bacalaureat? Vă rog să vă uitați la Universitatea din București, Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași, Universitatea «Babeș-Bolyai» din Cluj-Napoca și Universitatea de Vest din Timișoara, care sunt universități membre într-un consorțiu Universitaria. Noi am declarat o campanie a calității educaționale”, a explicat Marilen Pirtea.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara mai consideră că, prin adoptarea acestei măsuri, s-a constatat „cine apelează la astfel de tactici de supraviețuire, de ducere în derizoriu a actului educațional”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.