Elevii de la trei licee de prestigiu din Timișoara vor învăța, timp...

Elevii de la trei licee de prestigiu din Timișoara vor învăța, timp de un an, în școli aflate în șantier

0
DISTRIBUIȚI

loga-in-mizerie15_resize-640x426

Mii de elevi înscriși la unele dintre cele mai bune licee din Timișoara vor fi nevoiți să învețe, timp de un an, în școli care se află în șantier. Este vorba despre Liceul “Nikolaus Lenau”, Liceul “J. L. Calderon” și Colegiul Național “C. D. Loga”, unități de învățământ care nu au primit autorizație sanitară înainte de începerea noului an școlar.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, nu știe când vor începe lucrările de reabilitare a clădirilor în care funcționează cele trei unități de învățământ, și asta pentru că se așteaptă ca proiectele depuse la ADR Vest să fie aprobate.


“Inspecțiile la fața locului au trecut cu brio și drept urmare suntem convinși că vom obține finanțare europeană pentru reabilitarea celor trei licee. Este important că, în sfârșit, vom beneficia de finanțări substanțiale pentru ca aceste clădiri să poată fi reabilitate și aduse la standardele la care ne dorim”, a precizat, ieri, Nicolae Robu.

Francisc Halasz, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, speră că banii vor fi alocați cât mai repede, pentru ca aceștia să poată fi cheltuiți până în decembrie 2015. “Eu știu că proiectele sunt în proces de jurizare. Când se termină jurizarea, atunci vor veni și banii. Termenul de cheltuire al acestor bani este decembrie 2015, și ca banii să fie cheltuiți, trebuie alocați cât mai repede. Se va lucra paralel cu activitatea didactică. Având în vedere că aceste școli sunt pe tot felul de liste de investiții de ani de zile, eu cred că un an de sacrificiu merită, dacă din 2015 lucrurile vor fi în regulă în aceste școli”, explică Francisc Halasz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.