Experimente neobișnuite și observații astronomice, la Noaptea Cercetătorilor. Ce surprize îi așteaptă...

Experimente neobișnuite și observații astronomice, la Noaptea Cercetătorilor. Ce surprize îi așteaptă pe timișorenii fascinați de lumea științei

0
DISTRIBUIȚI

stele

Cercetători, ingineri, exploratori și inventatori își dau întâlnire, la Timișoara, pe data de 26 septembrie, când are loc o nouă ediție a evenimentului Noaptea Cercetătorilor.


Timișorenii, și nu numai, care sunt fascinați să descopere lumea științei sunt așteptați să ia parte la experimente inedite, conferințe captivante și concursuri cu premii atrăgătoare.

Evenimentul se desfășoară simultan în 16 orașe din țară, călătoria în lumea științei începe de la ora 17.00. Timișoara va fi gazda, în acest an, a unor experimente deosebite care au drept scop popularizarea unor domenii precum fizica, mecanica, optica, cristalografia, electricitatea sau nanotehnologia.

Participanții sunt așteptați, în jurul orei 17.00, să facă o vizită la Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest, unde vor vedea cum arată un laborator de creștere al cristalelor, dar și cum se construiește o baterie cu o lămâie. De la ora 18.30, vor avea loc o serie de experimente inedite la Experimentarium, iar de la ora 20.30, cei care participă la Noaptea Cercetătorilor sunt așteptați la Observatorul Astronomic, unde vor putea să admire stelele cu ajutorul instrumentelor astronomice.

Programul complet al evenimentului este disponibil AICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.