Fenomen neobișnuit petrecut într-o localitate din vestul țării. Ce previziuni au bătrânii...

Fenomen neobișnuit petrecut într-o localitate din vestul țării. Ce previziuni au bătrânii pentru perioada următoare FOTO

1
DISTRIBUIȚI

poza9Toamna se apropie, dar în ciuda ploilor și a vremii urâte, într-o localitate din Caraș Severin a apărut un semn al reinstalării primăverii. Un cireș a înmugurit, iar pe anumite crengi mugurii au înflorit. Fenomenul ieșit din comun a avut loc în curtea unei locuințe din orașul Moldova-Nouă.

Femeia care locuiește acolo împreună cu nepotul ei a rămas uimită într-o dimineață când a văzut că cireșul a înflorit. „Nepotul meu a ieșit din casă și a strigat după mine să vin să văd ceva. Când am ieșit am văzut că a înflorit cireșul. Așa ceva nu s-a mai întâmplat la noi”, a spus Amalia, bătrâna în curtea căreia se află cireșul înmugurit. Proprietara pomului misterios nu își poate explica fenomenul, dar vorbele din bătrâni spun că se prevestește o toamnă lungă. „E un cireș negru, amar. El înflorește timpuriu, primăvara. A avut mai multe flori, dar cum a plouat zilele astea, au mai căzut. Pe o creangă încă mai este o floare frumoasă.


Se spune că atunci când înfloresc pomii sau trandafirii pentru a doua oară în același an se anunță o toamnă lungă”, a mai spus bătrâna. Schimbările climatice din ultima perioadă ar putea fi o explicație pentru care cireșul a înflorit în plină lună a lui Răpciune.

1 COMENTARIU

  1. pare nereal. dar…. stam in germania, si acest fenomen l-am observat si eu. dupa „recolta” nu prea mare – de visine amare, dintr-un pomisor din fata casei, la vreo 2-3 saptamini, au aparut intr-adevar citeva flori. intre timp au cazut, dar totusi …..?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.