Proiect de 271 milioane de dolari: China va retehnologiza termocentrala Deva-Mintia

Proiect de 271 milioane de dolari: China va retehnologiza termocentrala Deva-Mintia

0
DISTRIBUIȚI

 

termocentrala mintia gazetadedimineata_ro

China National Electric Engineering Construction Corporation va moderniza Grupul 4 şi va realiza instalaţiile de desfăşurare a Grupurilor 3 şi 4 de la Termocentrala Deva, în cadrul unui contract în valoare de circa 271 milioane dolari.

Contractul a fost perfectat cu prilejul vizitei în China a premierul Ponta şi va fi semnat în cursul zilei de luni de către directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Aurel Niculescu, şi preşedintele Consiliului Naţional de Administraţie China National Electric Engineering Corporation, Xin Chunsheng.

În cadrul unei întâlniri a premierului Victor Ponta cu oameni de afaceri chinezi, ministrul Economiei, Constantin Niţă, i-a invitat pe investitorii chinezi să ia parte în domeniul energiei şi la proiecte precum hidrocentrala de la Turnu Măgurele – Nicopole, pe care România şi Bulgaria doresc să o construiască, la microcentralele de pe Prut, de la graniţa cu Republica Moldova, precum şi la construcţia cablului submarin pentru transportul de energie electrică din România şi Turcia.

Niţă a mai arătat că România caută investitori şi în industria extractivă minieră, mai ales în domeniul modernizării minelor, pentru modernizarea şi crearea unor structuri de producţie moderne în prelucrarea cuprului precum şi privind metale neferoase.

Ministrul Economiei a arătat că firmele chineze sunt aşteptate să ia parte şi la privatizarea Oltchim, la întâlnire participând şi reprezentanţi ai China Junlun Petroleum Co.


Ltd., care potrivit autorităţilor române, ar fi interesată de privatizarea combinatului din Râmnicu Vâlcea sau a Cuprumin.

Premierul Victor Ponta face, în perioada 30 august – 3 septembrie, o vizită oficială în R.P. Chineză, la invitaţia omologului chinez Li Keqiang, ca răspuns la vizita întreprinsă în România de acesta din urmă în noiembrie 2013

Victor Ponta a ajuns la Beijing alături de soţie, europarlamentarul Daciana Sârbu, de vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin, precum şi de miniştrii Ioan Rus şi Constantin Niţă.

Foto: gazetadediminteata.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.