RATT, căpușat de oamenii de afaceri liberali, apropiați de primarul Robu. Vezi...

RATT, căpușat de oamenii de afaceri liberali, apropiați de primarul Robu. Vezi toate detaliile operațiunii de tip MAFIOT prin care au pus monopol pe afacerea regiei

2
DISTRIBUIȚI

radu-dimecaCu undă verde din partea primarului liberal Nicolae Robu, Regia Autonomă de Transport Timișoara, care e de ani de zile un soi de gaură neagră a bugetului local, a început să fie căpușată de un cluster de firme înființat de oameni de afaceri cu carnet de PNL.

RATT funcționează în pierdere și a avut mereu investiții păguboase. După Revoluție, regia a gestionat singură spațiile publicitare de pe stâlpii care asigură infrastructura ei. Totul până anul trecut.

În decembrie 2013 doi apropiați ai lui Robu, Harald Zimmermann și Radu Dimeca (ambii patroni de firme cu activități în publicitate și membrii PNL Timișoara cu vechime) au pus la punct un proiect, pe bani europeni, prin care s-a înființat un așa-zis cluster (în fond un SRL car conține cuvântul ”cluster” în nume) prin care se gestionează stâlpii RATT. Oficial, pe fonduri UE asociația îi numără și îi curăță. În realitate, SRL-ul respectiv încasează banii din publicitatea de pe stâlpi, la tarif dublu față de cel practicat în toți aceștia ani de RATT. Asta nu înseamnă că muncipalitatea beneficiază de mai mulți bani din publicitatea de pe proprii stâlpi (RATT este regia orașului, cu Consiliul Local acționar majoritar), ci că niște oameni de afaceri apropiați de primar își bagă în buzunar niște bani, fără să investească nimic, pentru simpla calitate că sunt membrii PNL, scrie Opinia Timișoarei.

SC Cluster Advertising Printing Packaging SRL a lui Dimeca și Zimmermamn a devenit ”partenerul” regiei și a primit în gestiune 605 de stâlpi. ”Activitatea de publicitate pe stâlpi s-a externalizat pentru reducerea cheltuielilor cu mentenanța acestora. Noi, RATT, suntem angrenați parteneri într-un proiect cu finanțare europeană împreună cu un cluster format din firme. Unul dintre motive este legat de cheltuiala cu mentenanța.


Până la urmă, era o activitate conexă față de activitatea noastră de bază. Se dorește eliminarea publicității ilegale pe stâlpii noștri, noi nu aveam posibilitatea să urmărim zilnic acest aspect. Totul s-a stabilit printr-o hotărâre de consiliu local”, a declarat pentru Opinia Timișoarei Cosmin Bradu, reprezentant al Biroului de Relații Publice RATT.

SC Cluster Advertising Printing Packaging SRL a dublat tarifele pentur publicitatea pe stâlpii RATT din luna octombrie. Societatea își ares ediul într-o clădre care a aparținut lui Dimeca, pe Splaiul Tudor Vladimirescu. Project-managerul clusterului și administratorul firmei care încasează banii din subînchirierea stâlpilor sunt apropiați ai consilierului PNL Radu Dimeca, mai arată Opinia Timișoarei.

Contactat telefonic de PRESSALERT.ro, liberalul Radu Dimeca a susținut că nu poate oferi un punct de vedere pertinent, până nu va afla ce i se impută: ” Astea sunt, din păcate, lucruri specifice perioadei de campanie, sunt ușor umflate de campania care urmează. O să stau zilele următoare să văd exact despre ce e vorba și o să formulez un punct de vedere, o să vin cu informații suplimentare”.

Reprezentanții companiilor de publicitate din Timișoara arată că, de la instituirea monopolului liberal pe stâlpii RATT, ei plătesc dublu, către SRL-ul cu denumirea ”cluster”, fără să aibă niciun beneficiu. Doar jumătate din sumă ajunge la bugetul local, iar restul e încasat de liberali. ”Problema este că s-au luat numai stâlpii cu ”client”, în baza unei promisiuni că pe viitor va crește și chiar se va dubla numărul de stâlpi închiriați. Deci RATT nu primește nimic pe banii aia. RATT a zis că nu are pretenții decât să primească banii ce-i primeau până acum”, declară pentru Cosmin Dumitru, patronul firmei Westside Media din Timișoara, citat de Opinia Timișoarei.

Aceasta nu este singura afacere cu bani publici în care beneficiile le culeg apropiați ai primarului Nicolae Robu – firma vicepreședintelui PNL Timiș, Dumitru Dinulescu, a primit numeroase contracte fără licitație, contractul pentru proiectarea reabilitării blocurilor a fost dat printr-o atribuire trucată liberalului Cristian Palade, contractele pentru spații verzi au ajuns la firmele cu pedigree liberal Tradecomia și Rogera, în cazul celor două Curtea de Conturi constatând grave abateri.

 

2 COMENTARII

  1. Pentru cei care nu cunosc abilitatea dlui Radu Dimeca, dacă ajungi si faci afaceri cu acest domn abonat la câștig este doar el, n-ai sa câștige niciodată dacă faci acfaceri cu el, așa ca asta se numește înșelăciune, cu asta se ocupa dl Radu Dimeca, așa ca nu vad de ce RATT ar câștiga……,

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.