Spălătoria Maternității „Odobescu” din Timișoara va fi transformată radical. Cum va arăta...

Spălătoria Maternității „Odobescu” din Timișoara va fi transformată radical. Cum va arăta centrul în care vor fi depistate bolile de care suferă bebelușii înainte de a veni pe lume

0
DISTRIBUIȚI

maternitatea odobescu-14065

Cele mai grave boli și malformații în dezvoltarea bebelușului vor putea fi depistate la timp și la Timișoara. În patru luni, spălătoria Maternității „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara va fi transformată într-un centru medical de excelență, în care medicii, cu ajutorul unor echipamente medicale de ultimă generație, vor putea afla de ce boală suferă un bebeluș chiar dinainte de a se naște.

Olimpia Oprea, medic ginecolog și coordonator de proiect, anunță că centrul medical de excelență  în diagnostic antenatal va fi dotat cu echipamente medicale performante în valoare de peste 700.000 de euro.


„Proiectul se adresează femeilor gravide, acestea beneficiind gratuit de ecografii de morfologie fetală 2D, 3D/4D, analize de sarcină, inclusiv analize genetice, doar prezentând la spital biletul de trimitere de la medicul de familie”, a spus Olimpia Oprea. Cu ajutorul acestor analize genetice, viitoarele mămici pot afla dacă copilul va suferi de boli grave congenitale, așa cum este sindromul Down sau alte malformații.

Proiectul „Dezvoltarea unui sistem regional transfrontalier de centre medicale de excelenţă specializate în diagnosticul prenatal al malformaţiilor fetale în regiunea Timişoara–Vârşeț”, este implementat de Primăria Timișoara și este finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. Valoarea totală a proiectului este de două milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.