Taxă suplimentară pentru firmele care poluează, anunţată de primarul Nicolae Robu. De...

Taxă suplimentară pentru firmele care poluează, anunţată de primarul Nicolae Robu. De când intră în vigoare şi cum vrea edilul să demonstreze poluarea cu bani de la bugetul local

2
DISTRIBUIȚI

protest timisoara poluare 1

După doi ani de mandat în care a aruncat pisica în curtea administraţiei Ciuhandu, primarul Timişoarei anunţă că va lua măsuri concrete împotriva firmelor care poluează.

„Din nou tema aceasta va fi reluată de mine în fiecare săptămână, pentru că vreau să fie foarte limpede pentru toţi agenţii economici că nu avem toleranţă la poluare. De promisiuni ne-am săturat, vrem rezultate concrete. Lipsă de miros. Dacă Garda de Mediu nu va fi în măsură să identifice poluatorii cu probe care să nu fie contestabile, trebuie să facem distincţie între ce constatăm cu bunul simţ şi ce este o constatare juridică. Eu sunt dispus să plătim din banii primăriei o firmă certificată să facă astfel de măsurători, pentru că nu mai putem să stăm în acest joc în care noi spunem ce simţim şi ceea ce ni se prezintă în faţă ca rezultate ale unor măsurători”, a declarat Robu.

O primă măsură concretă a fost anunţată astăzi.


„Un lucru pe care îl vom face este că vom aplica începând de când putem, peste şase luni, taxe foarte mari pentru cei care poluează, fie şi olfactiv, cu cât este mai mare poluarea. Vom aplica tot ce ne permite cadrul legal ca sancţiune dacă vom avea bază legală să ridicăm. Am vorbit cu domnul Bodo (n.r – şeful Direcţiei Economice) este o taxă care poate fi aplicată şi este în lucru pregătirea materialului tehnic pentru că aceste companii trebuie să înţeleagă că oricât de serioase ar fi ele nu le este permis să producă daune sănătăţii timişorenilor”, a mai spus Nicolae Robu.

Edilul susţine că nu se teme de un pontenţial conflict diplomatic şi că în continuare va accepta sponsorizări de la firme precum Continental. Momentan, în România nu este reglementată poluarea olfactivă.

2 COMENTARII

 1. Este limpede ca Robu isi face campanie electorala. De minciunile lui ne-am saturat. Imi aduc aminte cind lucram cu Politehnica si Robu era prima data prorector si apoi rector regula acolo era sa pastreze relatii apropiate cu Ciuhandu si Cojocari.
  Acum citeva luni afirma ca nu il intereseaza poluarea din zona Caii Lipova si acum se pare ca il intereseaza.
  Care este sensul afirmatiei lui Robu ” Noi spunem ce simtim…”? Pai el a spus in 4 mai ca eu nu sint corecta spunind ca mirosul de la Continental este insuportabil si acum spune el.
  El zice ca s-ar fi saturat de promisiuni
  Noi ne-am saturat si de promisiunile lui Robu si de minciunile lui.

 2. Solutie pentru LEGALIZAREA POLUARII
  Cu alte cuvinte daca primaria le ia bani la nemti poate sa ne o otraveasca cat vor.
  Robule oricat vei vrea oameni stiu ca aberatiile tale nu sunt altceva decat petarde electorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.