Mișcare SURPRIZĂ a Fundației Caritatea cu clădirea în care funcționează IȘJ Timiș....

Mișcare SURPRIZĂ a Fundației Caritatea cu clădirea în care funcționează IȘJ Timiș. Vezi care este marea problemă pe care trebuie să o rezolve Primăria Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

isj

Cel mult nouă luni au la dispoziție reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș să găsească împreună cu Primăria Timișoara un sediu în care să fie mutat ISJ Timiș. Asta după ce Fundația Caritatea intenționeză să vândă terenul pe care se află actualul sediu al ISJ Timiș, dar și clădirea în care a funcționat Liceul de Arte Plastice, pentru a lăsa locul, după cum a anunțat primarul Nicolae Robu, unui hotel de lux.

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, ne-a declarat că, deși inițial Fundația Caritatea a amenințat că nu mai prelungește contractul de închiriere al imobilului, acum acesta a fost prelungit cu trei ani.


Însă, după un an de zile de la semnarea contractului, adică din vara anului viitor, dacă Fundația Caritatea va găsi un cumpărător, reprezentanții ISJ Timiș mai au la dispoziție cel mult 120 de zile să mai stea în clădire. “Suntem în căutarea unor spații alături de reprezentanții Primăriei Timișoara. Deocamdată, nu sunt variante care să nu afecteze activitatea unităților de învățământ, nu am găsit nicio soluție. Fundația Caritatea și-a arătat deschiderea de a vinde terenul și nu cred că nu vor găsi un cumpărător, ținând cont de zona în care se află terenul”, ne-a precizat Aura Danielescu.

Mihai Costa, șeful Direcției Instituții Școlare, Medicale, Sportive și Culturale din cadrul Primăriei Timișoara, a precizat că, în acest moment, nu există nicio clădire liberă în care să poată fi mutat Inspectoratul Școlar Timiș. În aceste condiții, singura soluție ar fi ca reprezentanții ISJ Timiș să găsească o clădire a unei școli. “Am discutat cu reprezentanții ISJ, care se focusează pe imobile ale școlilor, dar trebuie analizat ce se va întâmpla cu activitatea școlii. Deocamdată, nu am primit nicio propunere din partea Inspectoratului Școlar Timiș”, ne-a explicat Mihai Costa.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca ar trebui sa demolam si cladirea Primariei Timisoara pentru a face loc unui hotel pt prostituate. Vor aduce de 19 ori mai multe venituri decit cheltuie azi cei care ocupa cladirea. Primaria poate fi dusa cu chirie in acvariu din 700. Ce ziceti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.