Concerte, expoziții și proiecții de filme, în luna noiembrie, la Centrul Cultural...

Concerte, expoziții și proiecții de filme, în luna noiembrie, la Centrul Cultural German. Când au loc evenimentele

0
DISTRIBUIȚI

În acest an, Centrul Cultural German din Timişoara participă, în calitate de partener, la Festivalul de Comicsuri şi Animaţii C.A.T. şi organizează azi după-amiază, la Casa Artelor de pe strada A. Pacha, o proiecţie de filme de animaţie germane, începând cu ora 18,00. Tot în cadrul festivalului, la biblioteca centrului va fi prezentată expoziţia „Benzi desenate din Germania”, foarte apreciate datorită diversităţii şi limbajului lor narativ şi imagistic, care va fi deschisă în 3 noiembrie şi va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii. Tot în 3 noiembrie, copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani sunt aşteptaţi la ora 17,00, la biblioteca centrului, cu un program intitulat „Hocus-pocus toamna”, care cuprinde povestiri fermecătoare menite să le stârnească imaginaţia şi să le ofere  posibilitatea de a se implica.

Seria de filme germane „FilmparaDE” prezintă, în 6 noiembrie, filmul „Barbara”, a cărui proiecţie va avea loc în sala Studio a Casei Artelor, de la ora 18,30. Acţiunea filmului se petrece în 1980, în Berlinul de est, când libertatea de a călători era doar un vis pentru cei mai mulţi locuitori ai acestuia.


Ziua de 7 noiembrie este dedicată unui concert de jazz, susţinut de formaţia germană COBODY, de la ora 21,00, în Zai Après Café de pe strada Mercy. Trio-ul COBODY este alcătuit din chitaristul şi solistul Michael „Kosho” Koschorreck, membru al trupei Söhne Mannheims, organistul Jo Bartmes (N.Y.C.-Heidelberg) şi toboşarul Erwin Ditzner şi cultivă un stil muzical propriu, la fel de vechi precum jazz-ul şi la fel de actual precum rock-and-roll-ul.

festival film

Împlinirea a o sută de ani de la declanşarea primului război mondial prilejuieşte Centrului Cultural German şi Institutului Francez prezentarea unei serii de filme germane şi franceze în cadrul zilelor filmului franco-german Tranzfilm.


Între 19 şi 21 noiembrie, în aula bibliotecii centrale universitare „Eugen Todoran”, se vor difuza în fiecare zi câte un film german şi unul francez. În program au fost incluse filme documentare şi artistice cu subiecte inspirate din acei ani. Filmele sunt subtitrate în limba română.

Tot în această lună, Centrul Cultural German sărbătoreşte 25 de ani de la căderea zidului Berlinului, unul din cele mai semnificative momente din istoria recemtă a Germaniei. În 25 noiembrie, în aula bibliotecii centrale universitare, vor fi proiectate patru scurtmetraje germane ale regizorului Michael Blume, cu destinele unor personaje din partea Germaniei care a făcut parte din lagărul comunist.

Melt Trio

Formaţia berlineză Melt Trio va concerta în 29 noiembrie în sala filarmonicii, cu prilejul festivalului de jazz la care Centrul Cultural German este partener. Chitaristul Peter Meyer, basistul Bernhard Meyer şi toboşarul Moritz Baumgärtner vor oferi un program de jazz, indie-rock şi muzică electronică, din care nu va lipsi improvizaţia.

Până în 6 noiembrie se mai pot face înscrieri pentru examenele Goethe-Institut care vor avea loc în luna decembrie. Certificatul de limbă germană obţinut în urma promovării examenelor este recunoscut pe plan internaţional. Începând cu 18 noiembrie, se fac înscrieri pentru examenul Test DaF, un examen internaţional de competenţă lingvistică care se adresează în special celor care vizează admiterea la o universitate sau facultate germană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.