DSP Timiș a solicitat 36.000 de doze de vaccin antigripal Ministerului Sănătății....

DSP Timiș a solicitat 36.000 de doze de vaccin antigripal Ministerului Sănătății. Când ar putea începe vaccinarea

1
DISTRIBUIȚI

Pregătiri de iarnă, în județul nostru. Direcția de Sănătate Publică Timiș a solicitat Ministerului Sănătății 36.000 de doze de vaccin antigripal. Ca de obicei, campania de vaccinare împotriva virusului gripal va începe, cel mai probabil, la jumătatea lunii noiembrie. „Am trimis Ministerului Sănătății un necesar de 36.000 de doze conform raportărilor pe care le-am primit de la toți medicii de familie vaccinatori din județul Timiș”, ne-a spus Dana Șpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, săptămâna trecută, că vor fi achiziționate trei milioane de doze de vaccin antigripal, iar prima etapă a campaniei de vaccinare va începe în a doua jumătate a lunii noiembrie, bugetul total alocat fiind de șapte milioane de lei.

„Am făcut un contract cadru multianual, astfel încât acum avem asigurată aprovizionarea a până la trei milioane de doze şi flexibilitatea achiziţionării.


Acum avem 500.000 de doze şi, dacă va fi o deschidere a populaţiei, vom putea suplimenta. Acest efort este făcut pentru a oferi gratuit aceste vaccinuri unor categorii de risc: copii de la şase luni la cinci ani, gravide şi persoane vârstnice, la care se adaugă personalul medical, expus prin natura profesiei”, a precizat Dorel Săndesc, potrivit Mediafax.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.