REPORTAJ ÎN OGLINDĂ Între „Jos comuniștii” la PNL și atmosferă de înmormântare...

REPORTAJ ÎN OGLINDĂ Între „Jos comuniștii” la PNL și atmosferă de înmormântare la PSD. Vezi reacția liderilor din Timiș la aflarea rezultatelor

3
DISTRIBUIȚI

Rezultatele exit-poll-ului au creat reacții diferite în rândul ACL și PSD în Timiș. Dacă primii au sărit în sus de bucurie, pesediștii au fost dezamăgiți să vadă că Victor Ponta nu a ieșit favorit așa cum se așteptau.

acl tur 2 prezidentiale

Sediul PNL Timiş, ora 20.45, agitaţie maximă. În sală membrii de partid se plimbă de colo colo, aşteptând cu nerăbdare ora 21 şi implicit rezultatele exit-poll-ului. În vreme ce la scrutinul trecut scaunele şi numele participanţilor au fost aranjate de şeful PNL Timiş, Nicolae Robu, de data aceasta staff-ul de campanie şi-a făcut datoria. Pe scaunele din faţă sunt aşezaţi strategic deputatul PDL Cornel Sămărtinean, senatorul Ben –Oni Ardelean, şeful PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, şeful PNL Timiş, Nicolae Robu şi secretarul executiv al PNL Timiş Marian Vasile, alături de viceprimarul Dan Diaconu. În timp ce prezentatorul de la Realitatea Tv anunţă că Antena 3 manipulează şi că nu există un exit -poll pentru votul din diaspora, în sediul PNL Timiş încep aplauzele.
La ora 21 fix, exit-poll-ul arată un scor egal pentru cei doi candidaţi. În sală încep aplauzele şi implicit uralele anti –PSD. „Jos comuniştii”, vuieşte tot sediul PNL.
După ce din sală se anunţă că „Antena3 nu mai e aici”, Nicolae Robu trece la declaraţii. ACL-istul anunţă că este bucuros de victorie şi spune că „suntem extrem de încrezători că numărătoarea oficială va confirma aceste rezultate oficiale favorabile nouă”. Edilul a adresat mulţumiri cetăţenilor care au ieşit la vot şi în special timişorenilor despre care a spus că s-au depăşit pe ei înşişi prin faptul că au ieşit în număr atât de mare la vot. Pe listă sunt trecuţi şi românii din diaspora care sunt felicitaţi pentru că au trecut peste umilinţele la care au fost supuşi. Pe final, pentru a evita orice surprize, edilul se ferește să spună ce aşteaptă de la Iohannis ca președinte spunând că „suntem oameni înțelepți și trebuie să ne păstrăm cumpătul”.
La rândul său Constatin Ostaficiuc a prezis că prin voturile din diaspora victoria lui Iohannis „va şi mai cruntă”. După ce a subliniat că aşteaptă numărătoarea paralelă, Ostaficiuc a conchis că este un moment istoric pentru România şi pentru Europa, o să vedeţi şi voi de ce.

psd (14)

Pesediștii se declară prudenți

Ora 20.53.


În sediul PSD, televizorul este dat pe Antena 3, unde se anunță că vor fi afișate rezultatele exit-poll-ului SOCIOPOL. Apare deputatul Florin Bîrsășteanu, care salută cu jumătate de gură și, în doar câteva secunde, dispare din sală. Ora 20.56. Titu Bojin intră în sală, însoțit de președintele UNPR, Ion Răducanu, vicepreședintele CJ Timiș, Florian Zanfir, și directorul Romsilva, Adam Crăciunescu. Șeful PSD Timiș îi salută pe cei prezenți în sală, dar nu schițează niciun zâmbet, se așează pe scaun și urmărește atent Antena 3.

Atmosfera devine din ce în ce mai tensionată în sediul PSD Timiș. „50,9 % – Victor Ponta, 49,1 % – Klaus Iohannis”, arată exit-poll-ul SOCIOPOL, pe Antena 3. La aflarea rezultatelor, Titu Bojin bate din palme de trei ori, dar nu se ridică de pe scaun. În continuare este serios, nu scoate niciun cuvânt și se uită la televizor. Din când în când, aruncă privirea pe o hârtie pe care sunt tipărite mai multe statistici. La fel de tăcuți sunt și ceilalți politicieni prezenți în sală. Deputatul Florin Bîrsășteanu se joacă cu degetele pe un picior și mestecă încontinuu o gumă.

La ora 21.00 fix își face prezența în sală și deputatul Sorin Grindeanu, îi șoptește ceva la ureche lui Titu Bojin și apoi se face nevăzut. Liderul PSD Timiș ascultă atent declarația lui Klaus Iohannis și începe încet, încet să se roșească la față. În spatele lui Titu Bojin se așează ca la armată și celălalt vicepreședinte al CJ Timiș, Călin Dobra, și consilierul local Alfred Simoniș. Cei doi mai trag un ochi la televizor, care merge tot pe Antena 3, și se uită pe un telefon.

„S-a scremut mult până să spună cuvintele astea”, îi spune ironic Florin Bîrsășteanu lui Florian Zanfir. După ce ascultă și declarația lui Liviu Dragnea, Titu Bojin face un semn ca televizorul să fie oprit și începe să facă primele declarații. „Declarațiile noastre sunt prudente, ca și cele ale lui Liviu Dragnea, până la numărarea ultimului vot, în așa fel încât să avem confimarea și să nu mai sărim în sus ca în 2009. Sperăm ca Victor Ponta să fie mâine dimineață președintele României”, a declarat serios Titu Bojin. Întrebat de către un ziarist dacă ar trebui prelungită votarea în diaspora, șeful PSD Timiș a răspuns ferm „nu cred că trebuie prelungită votarea niciunde. A fost stabilit un termen, acum ar fi cu atât mai delicat dacă acest lucru nu a fost făcut în cursul zilei, să fi solicitat cineva prelungirea, ca acum să facem în așa fel ca cele câteva mii de persoane care ar putea vota suplimentar, după ce a fost anunțat în țară exit-poll-ul, să pățim ca și în 2009, când diaspora a decis câștigătorul”. La ora 21.14, după declarațiile făcute, Titu Bojin se scuză și părăsește sala alături de ceilalți politicienți prezenți. (Adriana Mîț)

3 COMENTARII

  1. Cei din PPDD au votat IOHANIS !!!impotriva lui Dan Diaconescu .Protocolul semnat de PSD cu PPDD a fost de ochii lumii ,pentru ca unii sa-si aranjeze copii in diferite functii inclusiv la nivel de judetul TIMIS .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.