Imigranţii din UE ar putea fi obligaţi să se înregistreze la poliţie...

Imigranţii din UE ar putea fi obligaţi să se înregistreze la poliţie după sosirea în Marea Britanie

1
DISTRIBUIȚI

Imigranţii originari din state membre ale Uniunii Europene ar putea fi obligaţi să se înregistreze la secţiile de poliţie după sosirea în Marea Britanie, o măsură care ar face ca aceştia să fie mai uşor de expulzat dacă nu îşi găsesc de lucru în termen de şase luni, scrie Mediafax.

Premierul britanic David Cameron a anunţat vineri o serie de măsuri pentru reducerea afluxului de imigranţi din UE, pledând pentru o limitare a accesului lor la indemnizaţii sociale.

Planul său prevede un termen de patru ani înainte ca imigranţii să poată obţine anumite avantaje, precum reducerea impozitelor sau locuinţe sociale.


Această măsură vizează în primul rând muncitorii slab calificaţi veniţi în special din estul Europei. Un imigrant nu ar trebui să vină în Marea Britanie fără o ofertă de lucru şi va fi rugat să părăsească ţara după şase luni dacă nu şi-a găsit un loc de muncă, a declarat Cameron.

Planul premierului britanic a ridicat însă semne de întrebare privind modul în care autorităţile vor putea pune în aplicare măsura expulzării imigranţilor care nu îşi găsesc de lucru, întrucât aceştia nu apar în baze de date sau registre oficiale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.