Auchan se extinde la Timișoara. Ce obiective importante intră în portofoliul colosului...

Auchan se extinde la Timișoara. Ce obiective importante intră în portofoliul colosului comercial

0
DISTRIBUIȚI

Auchan cumpără galeriile din Calea Aradului și Calea Șagului. Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea de către grupul francez Auchan a 12 hipermarketuri şi galerii comerciale operate de retailer la nivel național. Tranzacţia estimată la peste 260 milioane euro este una dintre cele mai mari de pe piaţa de retail din Europa Centrală şi cea mai mare din România, anul trecut.

„Operaţiunea se va realiza prin preluarea controlului unic de către Auchan asupra Tim Property Development, Ideal Casa Design, BR Real Friends, Compact Motor, Art Bau International, Metro Imobiliare Investment şi a activelor şi contractelor aferente activităţii de închiriere desfăşurată în Centrul Comercial Piteşti de către Rolast. Auchan achiziţionează firmele prin preluarea a 100% din părţile sociale ale acestora şi prin dobândirea dreptului de proprietate asupra activelor din Piteşti, după ce firmele încheie un proces de divizare, prin care se vor înfiinţa noi societăţi, care vor prelua restul activelor netranzacţionate, pentru a transfera către Auchan doar cele 11 hipermarketuri şi galerii Comerciale, precum şi activele din Piteşti”, se arată în decizia Consiliului Concurenţei.

Spaţiile preluate sunt din Timişoara (2 – gașeriile din Calea Aradului, respectiv din Calea Șagului), Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Satu Mare, Galaţi, Ploieşti, Bucureşti Berceni, Constanţa, Bucureşti Pallady şi Piteşti.

Conform Mediafax, Auchan a deschis în decembrie al 32-lea magazin din România, fiind prezent în 18 oraşe şi mai are în construcţie un centru comercial la Braşov.


Grupul a finalizat în prima parte a anului trecut remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real cumpărate de la grupul german Metro în 2012, după o investiţie de 40 milioane euro.

După integrarea acestor hipermarketuri, Auchan România a încheiat anul 2013 cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fără taxe, de peste două ori mai mari comparativ cu 2012. Cumulat, afacerile Auchan şi Real au generat anul trecut pierderi de 15 milioane de euro.

Potrivit unor informaţii anterioare, din 2006, data deschiderii primului hipermarket în România, Auchan a investit peste 300 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.