Două licee din Timișoara, în care învață cei mai slabi elevi, COMASATE...

Două licee din Timișoara, în care învață cei mai slabi elevi, COMASATE din toamnă. Unde vor fi mutate

8
DISTRIBUIȚI

Sute de elevi care învață în două licee cu profil tehnologic din Timișoara, unele dintre cele mai slabe din județ, vor învăța, din toamna acestui an, în alte clădiri. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș au decis ca Liceul Tehnologic Agricol „Petru Botiș” să fie absorbit de Colegiul Silvic „Casa Verde”, iar Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, cunoscut ca liceul CFR, să fie absorbit de Colegiul Tehnic „Henri Coandă”.

Cornel Petroman, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș, ne-a declarat că cele două școli vor fi comasate mai ales pentru că, în ultimii ani, a scăzut foarte mult numărul elevilor care învață în cele două unități de învățământ. „Numărul elevilor a scăzut. La Liceul CFR sunt doar cinci clase, iar la Liceul Agricol tot cinci.


Cu zece ani în urmă, numărul elevilor care învățau în cele două școli era de patru ori mai mare, e adevărat și numărul populației școlare s-a înjumătățit. Și rezultatele proaste la BAC ne-au determinat să comasăm cele două licee. Nu era valorificată nici resursa umană, nici cea materială. Într-adevăr, elevii intră la cele două licee cu medii mici, doi și trei, deci resursa umană este de proastă calitate”, ne-a explicat Cornel Petroman.

Inspectorul școlar adjunct a mai ținut să precizeze faptul că, în condițiile în care la Liceul Agricol și la Liceul CFR învățau din ce în ce mai puțini elevi, nu se justificau cheltuielile foarte mari. „Liceul CFR are o mulțime de spații de întreținut, iar încălzirea trebuie să meargă, indiferent de câți elevi învață. Erau cheltuieli imense pentru utilizarea campusurilor de la cele două școli, fiecare are câte două, trei hectare, cu clădiri, etc”, a mai adăugat Cornel Petroman.

Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, niciun dascăl nu va rămâne fără post. Consiliul Local Timișoara va decide ce se va întâmpla cu clădirile rămase goale, după ce elevii vor fi mutați.

8 COMENTARII

 1. „cei mai slabi elevi”, „cele mai slabe din judet” -pe bune?? si cei mai grasi elevi unde invata?? dar cele mai grase din judet?? Ce-ar fi daca as zice: slaba exprimare, desi e doar proasta si nefericita? Cautati expresii care sa nu lase loc altor interpretari, ca limba romana e bogata. Asta doar daca o cunosti.

  • limba romana e suficient de bogata si flexibila ca sa permita intelegerea corecta a informatiei de mai sus…mai putin pentru snobi…
   poate ne explici ce e cu ‘pe bune’ asta…daca e sa fim cusurgii…
   ‘pe rele’, dar nu cred ca e nici o problema cu exprimarea anterioara…desteptule 🙂

 2. De ce ar trebui sa ne para rau de acei profesori care raman FARA catedra dupa ,,uimitoarea performanta,, avuta la bacalaureat la cele doua licee,sau este necesar sa mai nenorocesca si alti copii . Ei nu sunt de vina cu nimic, doar copii care tot de astfel de dascali ,,merituosi,,au fost invatati in clasele I-VIII dar acum sunt resursa umana slaba?

  • Nu cred că a specificat cineva că trebuie să ne pară rău de dascăli. În plus acei oameni care au puterea și dăruirea să lucreze cu elevi care au obținut note de 2 și 3 la evaluare se pot descurca stimata d-na sau d-ra cu orice fel de elevi. Este mult mai ușor să păstrezi cunoștințe acumulate – și mă refer la elevii care vin cu note mari la liceu- și mult mai greu să aduci un elev de la 2 si 3 la 5. Nu credeți?
   Nu cred că acei profesori au nevoie ca cuiva să-i pară rău, dar nu uitați că știți să scrieți datorită, poate, unora dintre ei.

   Nu ar trebui să comenteze nimeni la adresa cadrelor didactice pe care nu le cunosc. În final vreau să spun doar atât:
   Mulțumesc, stimate doamne profesoare și stimați domni profesori.

 3. Domnule inspector scolar general adjunct, fost si, probabil, viitor inspector scolar general, sa nu mai spuneti niciodata despre copii ca sunt „de proasta calitate” !!! E jenant sa vorbiti asa despre copiii care sunt produsul familiilor lor dar si al invatamantului pe care l-ati condus zeci de ani ! Va sugerez sa va uitati in oglinda.

 4. Dragii nostri „conducatori, „tovarasi si pretini” ” condamnati de istorie” sa ramana pe functii pana cand soarta le va orienta pasii , functiile si partidele in locuri cu verdeata, ne „lauda” . „Ne lauda” dupa cum vedeti, peste tot , asa cum au facut si atunci cand se discuta fuziunea cu liceul de telecomunicatii.Va multumim pentru „frumoasele cuvinte” exprimate la adresa noastra.Ati uitat insa un lucru:”pestele de la cap se impute”!

  Stimata d-na Adriana Mit,

  Presa este credibila doar daca asculta toate partile implicate ! Este rolul si mai ales obligatia dv. sa va informati corect inainte de a arunca cuvinte grele la adresa unor oameni care care s-au straduit ca din elevi care ne vin in liceu cu note sub 3 obtinute la examenele nationale , sa „scoatem” elevi promovati la bacalaureat ( 25% promovati in 2014 ).

 5. Singurul ,dar absolut singurul motiv al comasarilor sunt cheltuielile de intretinere.Orice alt argument este pur si simplu desuet ,daca nu ridicol

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.