A fost inaugurat Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara. Ce speranţe are...

A fost inaugurat Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara. Ce speranţe are primarul Nicolae Robu de la colaborarea cu noul consul

0
DISTRIBUIȚI

Consulatul Onorific al Franţei la Timişoara a fost inaugurat astăzi, în complexul City Bussines Centre din Piaţa 700. La eveniment au luat parte oficialităţi din partea franceză, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Primarul Nicolae Robu a declarat că „mă bucur foarte mult că Ambasada Franţei a decis să reînfiinţeze la Timişoara un Consulat Onorific. Noi avem la Timişoara Institutul Francez şi este foarte bine că îl avem avem. Are relaţii foarte bune cu universităţi timişorene şi cu învăţământul preuniversitar, dar prezenţa altor instituţii, precum consulatul, este foarte benefică şi permite desfăşurarea de noi proiecte. Mă aştept ca investiţiile franceze în Timişoara şi în regiunea nostră să se dezvolte, pentru că noi asigurăm o serie de facilităţi pentru investitori în general. Mă aştept ca relaţiile culturale să fie şi mai stânse de aici înainte‚ dar şi relaţiile între diversele instituţii de învăţământ preuniversitar şi univesitar de aici și din Franţa”.

Noul consul onorific, Cosmin Branzân, în vârstă de 40 de ani, este directorul pentru România al societății franceze de service Helpline.


Acesta a trăit un deceniu la Paris, după ce și-a făcut masterul la Toulouse. Acesta îl înlocuiește în această funcție pe Dan Bedros, preşedintele Consiliului strategic al Thalès, fost director al Alcatel-Lucent Roumanie.

Brânzan a anunțat că va face demersuri în mediul universitar pentru a oferi studenților posibilitatea să studieze în limba franceză. „Una din propunerile noastre este să dezvoltăm mai mult secția de franceză a Universității de Medicină și Farmacie «Victor Babeș», după exemplul Clujului, unde studiază peste 1.000 de francezi. Obiectivul meu este să promovez Timișoara și regiunea”, a declarat Brânzan. De asemenea, Brânzan a precizat că se va implica în sprijinirea Timișoarei în cursa pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021.

Acesta a şi-a exprimat speranţele spre o colaborare excelentă între Timişoara şi Franţa. Legat de tragedia din Paris, Brânzan a spus că „este un moment dificil pentru poporul francez şi prezenţa dumneavoastră aici este un semn de susţinere pentru poporul francez”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.