Femeie bătută şi înjunghiată de fostul iubit. De ce îi acuză pe...

Femeie bătută şi înjunghiată de fostul iubit. De ce îi acuză pe polițiști FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


p>femeie batuta casa devastata (7)

O femeie în vârstă de 53 de ani bătută şi înjunghiată de fostul iubit, care a intrat cu forţa în casa sa şi a distrus mobila şi uşile, a depus, în nouă luni, şapte plângeri la poliţie împotriva agresorului, însă susţine că autoritățile nici măcar nu l-au audiat şi nu au luat nicio măsură.

Verginica Calborean are 53 de ani, iar în urmă cu trei ani a început o relaţie cu un bărbat din satul hunedorean Căbeşti, comuna Brănişca, unde şi-a construit o casă de vacanţă. Cei doi s-au mutat în casa de vacanţă a femeii şi au locuit împreună până în urma cu nouă luni, când a fost agresată de concubin.

„Am fost bătută de şapte ori şi de fiecare dată am depus plângere. Prima plângere este de acum nouă luni. Îmi este teamă pentru viaţa mea. Ultima oară, în cursul zilei de luni, a spart geamul de la bucătărie cu o scară şi a urcat în casă. Am apucat să sun la 112 şi la fiul meu. A găsit un cuţit pe masa din bucătărie şi a început să spargă totul prin casă. M-a lovit cu pumnii şi picioarele şi a băgat cuţitul în mine. Cuţitul a lovit o coastă şi a ricoşat, iar el l-a scăpat pe jos. Cum eram ghemuită, am reuşit să iau cuţitul şi atunci el s-a retras. Eu m-am ascuns după un stâlp din living, iar el a început să arunce cu obiecte de mobilier spre mine: a luat masa şi a rupt-o, bucăţi din colţar, a rupt lustra şi apoi a aruncat cu televizorul. Noroc că obiectele astea au creat un zid între mine şi el, unde am stat ascunsă. El a început să aducă lemnele de foc, butuci pe care abia îi putea ridica şi îi arunca spre mine. Fiul meu a ajuns înaintea poliţiei, şi atunci el a fugit. Poliţia a ajuns mai târziu, deşi şeful de post a plecat din Brănişca, de la nici patru kilometri, iar fiul meu din Deva, de la aproape 20 de kilometri”, povesteşte femeia.

Acesta spune că de fiecare dată când a depus plângere la Poliţie împotriva agresorului i s-a promis ca se vor lua măsuri, însă susţine că până acum acesta nu a fost nici măcar audiat.

„Şapte dosare mutate de la poliţie la parchet! În unul dintre dosare este şi o prietenă de-a mea care era în casă când a venit el. A împins-o pe scări şi a căzut şi s-a lovit la coloană. A avut nevoie de intervenţie medicală şi are peste 100 de zile de îngrijiri medicale. În alt dosar este şi o plângere a fiului meu, pe care l-a lovit. Nu a fost audiat nici măcar o singură dată. Acum a dispărut de acasă şi nu ştie nimeni unde este. Eu mă tem pentru viaţa mea. M-am mutat la Deva de frică. Dacă vine şi termină ce a început? Poliţiştii spun că am între 10 şi 12 zile de îngrijiri pe certificatele medicale puse la dosar şi nu pot încadra faptele la tentativă de omor, pentru că nu mi-a atins un organ vital. M-a înjunghiat cu cuţitul! Am avut noroc că a ricoşat cuţitul, nu a fost intenţia lui să nu mă omoare. Mi-a spus clar că o să mă omoare! După o bătaie eu nu mi-am revenit două luni. Am fost desfigurată. Sunt fotografii care dovedesc asta. Sunt poze făcute de fiul meu şi după ce a distrus casa şi a provocat pagube de peste 10.000 de lei. Cu toate astea nici o măsură nu a fost luată. Spun că acum vor să comaseze dosarele. Dar de ce au aşteptat să fie şapte dosare nu spune nimeni”, spune femeia.

Poliţiştii susţin că toate plângerile femei au fost înregistrate şi se fac cercetări. „În momentul de faţă poliţia investighează şapte cauze penale fiind infracţiuni de loviri sau alte violenţe distrugere, violare de domiciliu şi ameninţare. Toate privesc aceeaşi persoană ca urmare cauzele respective au fost trimise cu propunerea de reunire dar şi de confirmare a urmăririi penale către Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva”, a declarat purtătorul de câvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu.

2 COMENTARII

  1. In Timisoara exista o practica criminala a emiterii Ordinului de protectie.
    In august 2013 am solicitat ordin de protectie pentyru o femeie agresata in propria casa si mi s-a acordat termen abia in decembrie 2013 iar in februarie 2014 judecatorul Tomus a motivat hotararea
    In ianuarie 2015 am cerut ordin de protectie pentru o alta persoana si astazi este al saselea termen acordat pentru ca agresorul din Serbia sa convinga martora propusa presedinta unei Asociatii din Romania sa vina in sala
    Procuroarea de sedinta la al cincilea termen de judecata a pledat pentru aminarea cauzei ca „ar trebui aparate drepturile agresorului ” Si judecatoarea a intrebat pe reprezentanta agresorului de ce nu ati adus martora cum ati promis? Ca nu stiu unde sta sau are sediul Si atunci noi cum s-o citam Raspuns: Ma mai gindesc..!! si i-a dat un numar de telefon
    O alta colega a solicitat si ea ordin de protectie pentru clienta ei care a ajuns la spital cu traumatisme severe din bataia aplicata iar solutia a fost de respingere a cererii pe motiv >>victima nu s-a intors in casa unde a fost batuta ci a plecat la parintii ei prin urmare nu ii este necesar ordinul de protectie

  2. Din pacate ordinele de protectie se acorda inca foarte greu, dupa cateva infatisari in care victima este nevoita sa dea ochi de mai multe ori cu cel care a agresat-o, simtindu-se in continuare in pericol si nesiguranta, judecatorul cerand probe si iar probe. Multe femei nu au avut posibilitatea de a scoate un certificat medico-legal, fie din motive financiare fie pentru ca nu a putut din cauza ca a fost tinuta sub control de catre cel care o abuza, si astfel este greu sa probeze abuzurile tarite, mai ales ca vecinii sau rudle nu prea se inghesuie sa depuna marturie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.