SPAIMĂ pentru primarul Nicolae Robu: consilierii Simonis şi Herzog au cerut diminuarea...

SPAIMĂ pentru primarul Nicolae Robu: consilierii Simonis şi Herzog au cerut diminuarea bugetului ACS Poli. Află deznodământul

4
DISTRIBUIȚI

clt buget 2015 14_resize

Motiv de enervare pentru primarul Nicolae Robu în plenul Consiliului Local Timişoara. Consilierul local PSD Alfred Simonis a făcut un amendament prin care a cerut diminuarea cotizaţiei alocate ACS Poli Timişoara, cu un milion de lei din cele două milioane de euro. Simonis a cerut ca „atunci când vor se vor face alocările, să se reinvestească banii în domeniul sportului, în suplimentarea construcţiei de noi terenuri de sport din Timişoara”.
Robu a comentat că „dacă celelalte propuneri au fost constructive şi aţi remarcat că au avut susţinerea mea, această propunere nu am cum să o susţin şi vreau să intervin în demolarea ei, pentru că eu cred că trebuie să îneţelegem în toată complexitata sa fenomenul sportiv. Noi am acordat sume importante pentru sport în general şi pentru fotbal în particular. Din păcate, nu am reuşit mari performanţe.


Clubul s-a şi maturizat între timp avem polişti de cel mai înalt rang în grup. (…) Vă rog să susţineţi propunerea care există în buget”.

Simonis a menţionat că trebuie ca echipa să aibă locul pe care îl merită după cum se poate autofinanţa. Primarul Nicolae Robu a subliniat că trebuie ca „finanţarea să fie constantă, altfel echipa se va desfiinţa”. Acesta a atenţionat că, dacă se ajunge în Liga 1, se aduc bani din televiziune şi că va creşte și valoarea jucătorilor.

Diminuarea bugetului Poli ea a fost susţinută şi de Bogdan Herzog, care a spus că „situaţia în care s-a ajuns este greu de tolerat. Clubul este finanţat în proporţie de 95% din bani publici. Trebuie cumva ca şi managerii acestui club să îşi dea silinţa să aducă spectatori la meci, am suma exactă provenită din bilete şi abonamente pe anul 2014, este 28.000 de lei. Pentru fiecare leu pe care cetăţenii îl dau avem 166 de lei din bani publici”. Herzog a menţionat că reconcilierea cu spectatorii trebuie să se producă.

Robu a spus că este de acord ca investitorii să vină la echipă doar că „investitorii nu vor să vină numai dacă au beneficii oculte”. Amendamentul lui Simonis a picat, iar amendamentul lui Herzog care cerea ca aceeaşi sumă de bani să meargă spre Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” a avut aceeaşi soartă.

4 COMENTARII

  1. Bata-va Dumnezeu de imbecili! Trebuie sa sustinem capusele alea de fotbalisti?POLI s-a dus.Rahatul asta de echipa este doar o idiotenie de-a Robului.
    Primar,sper din suflet sa ai niste intalniri de gradul zero cu DNA.In loc sa dati bani la sp[itale,dati bani la plosnite.
    Dar nu-i nimic,vine si scadenta!

  2. Sa se dea bani la aceasta echipa de suflet a pletosului pentru ca este sustinuta de peste 100 de suporteri mai mult sau mai putin timisoreni (dupa modul grosolan in care injura cativa dintre ei nu par a fi timisoreni). Ce invatamant, ce sanatate ?

  3. A, era sa uit. AQUAPARCK, neaparat aquaparck. Poate fi amplasat in locul Operei Romane ca si asa nu pre merge lumea la spectacole. Si neaparat sa fie prevazuta o statie de metro la AQUAPARCK, cu peron pe partea stanga. Sa nu uitam, de asemenea, TELEGONDOLA, teii impletiti, statuia libertatii, gradinile suspendate, jocurile de lumini pe Bega – bineinteles ca pe toata lungimea canalului sa se bucure toata lumea . Urmeaza apoi parcarile supra si subterane pe care, daca sunt cu plata, oricum nu le va folosi nimeni, troatuarele, pistele de biciclete si mai nou Piata Victoriei fiind mult mai la indemana.

  4. Se intelege ca nu sunt de accord cu diminuarea ,dar un pic de analiza critica a seriozitatii si competentei celor care raspund de soarta acestei echpe , nu le strica ,sa stie ca in prima liga e grea viata ,nu ca acum unde nu avem concurenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.