Troiță de lemn furată din curtea unei biserici. Cât de mare este...

Troiță de lemn furată din curtea unei biserici. Cât de mare este paguba

0
DISTRIBUIȚI

cruce

Aveați de gând să cumpărați o troiță pentru o biserică? Și tocmai ce ați găsit niște ”sculptori” care vă oferă una la un preț imbatabil? Sfatul nostru e să nu stați pe gânduri, și să sunați la 112.

Hoții au întrecut orice limită zilele acestea la Timișoara: au furat crucea unei biserici și se pregătesc să o vândă, erijându-se în artiști.

O troiță din lemn, sculptată în Maramureș, pe care credincioșii au plătit aproape 1.000 de euro, a dispărut la finele săptămânii de pe terenul Parohiei Ortodoxe Timișoara – Ronaț. Sculptura fusese amplasată aici cu ocazia inaugurării lucrărilor de construire a unui centru social al bisericii, în 2012.

Profitând de furtuna din noaptea de vineri spre sâmbătă, un grup de persoane rămase momentan neidentificate au tăiat parțial fierul din soculul troiței și au furat-o. Cel mai probabil vor încerca să o vândă în mediul rural, dându-se drept sculptori.

Oamenii din cartier relatează că în perimetrul terenului (aflat în mijlocul Ronațului), au fost văzuți, zilele trecute, mai mulți bărbați care păreau că studiază gardul de exterior al terenului.


La momentul respectiv nu s-a alarmat nimeni, crezând că e vorba de muncitorii care urmau să vină la lucru ca să termine casa de bătrâni edificată de parohia ortodoxă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.