Uzina Porțile de Fier este în pericol de a fi deconectată de...

Uzina Porțile de Fier este în pericol de a fi deconectată de la sistemul energetic național. Cine trage semnalul de alarmă

0
DISTRIBUIȚI

portile_de_fier_98881100

Infiltraţiile cauzate de fisurile existente în barajul de la Porţile de Fier I ar putea duce la producerea unui incendiu şi deconectarea unităţii de la sistemul energetic national. Avertizarea apocaliptică vine din partea liderului liderul Sindicatului Porţile de Fier, care acuză conducerile Hidroelectrica şi Hidroserv de lipsa investiţiilor.

Preşedintele Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu, a declarat într-o conferinţă de presă, că angajații Hidroelectrica sunt în mare pericol.


Mai exact, din cauza unor lucrări care nu s-au făcut de-a lungul timpului, la Barajul Porţile de Fier I au apărut fisuri şi rupturi la stavilele barajului deversor. Potrivit sindicalistului, izolaţia electrică a fost pusă în funcţiune în anii ’70, iar cum nu a fost îmbunătățită în ultimii 40 de ani, poate duce oricând la un scurtcircuit urmat de incendiu. „Din cauza lipsei eclipsei de prindere la instalaţiile de ridicat (macarale) există posibilitatea de răsturnare a macaralei, cu pagube materiale foarte mari, cât mai ales pericol de accidentare a persoanelor aflate în zonă, atât lucrători ai centralei, cât şi persoane aflate pe podul care face legătura între România şi Serbia. Izolaţia electrică îmbătrânită poate să ducă la scurtcircuit şi incendiu. Există infiltraţii de apă de ploaie în secţiile de 0,4kw şi 6 kw, potenţial pericol cu urmări chiar de deconectare a CHE Porţile de Fier I de la sistemul energetic naţional”, a declarat liderul Sindicatului Porţile de Fier, citat de radioconstanta.ro.

Sursa foto: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.