Consiliul Naţional PSD – Ponta cere membrilor PSD să nu transforme eşecul...

Consiliul Naţional PSD – Ponta cere membrilor PSD să nu transforme eşecul la alegeri în „jelanie”: Vreţi să fim în opoziţie? Am greşit că nu am renunţat din 2011 la Geoană-Vanghelie

0
DISTRIBUIȚI

victor ponta la craiova 04_resize

Alegerile prezidenţiale pierdute anul trecut nu trebuie transformate într-o „jelanie” de către PSD, ci trebuie învăţat din experienţă pentru o mai bună pregătire, arătând electoratului că membrii de partid îşi asumă răspunderea pentru acuzaţii grave de corupţie, a afirmat liderul PSD, Victor Ponta.

„Rezoluţia privind integritatea nu este uşoară, nu este întotdeauna dreaptă, dar este necesară ca să arătăm oamenilor că am înţeles un mesaj: că PSD este cel mai bun la guvernare, dar cât timp vom fi acuzaţi că nu respectăm regulile de integritate, că nu ne îndepărtăm colegii care sunt vinovaţi, au greşit sau sunt doar acuzaţi, nu este suficient. Atunci când apare o acuzaţie gravă, clară de corupţie, trebuie să vă asumaţi această răspundere. Ştiu sigur că unii dintre colegi sunt nevinovaţi, alţii însă ştiţi ca şi mine că sunt vinovaţi şi că ne-au făcut rău nouă şi lor prin ce au făcut în aceşti ani şi trebuie să înţeleagă că, dacă ţin la acest partid, îşi asumă responsabilitatea. Nu există un partid numai cu oameni prefecţi, dar trebuie să arătăm că avem cei mai mulţi oameni corecţi”, a spus Ponta, la Consiliul Naţional, cerând membrilor PSD să fie alături de el în învăţarea acestei lecţii.

El i-a mai rugat pe membrii PSD să lase deoparte supărările, reproşurile şi nemulţumirile, arătând că nu trebuie să fie dezamăgiţi deoarece partidul este la guvernare într-o alianţă foarte solidă şi are cei mai mulţi parlamentari şi aleşi locali.

„Va fi greu în continuare.


Vreţi să fim în opoziţie ? Poate o să fe mai simplu. PSD este însă ca pasărea Phoenix şi, de câte ori toţi îi cântă prohodul, renaşte din propria cenuşă”, le-a spus Ponta.

Liderul PSD i-a asigurat că este mai înţelept după experienţele din ultima perioadă, amintind în acelaşi timp că alegerile prezidenţiale au fost pierdute şi în 1996 de către Ion Iliescu, şi în 2004 de către Adrian Năstase.

„Am pierdut alegerile prezidenţiale, ca şi în 1996 cu Ion Iliescu şi în 2004 cu Adrian Năstase. Cred că există o vină, a mea în primul rând, pentru că atunci când am câştigat alegeri, era lauda mea, nu ? Acum, când le-am pierdut, evident că este responsabilitatea mea”, a spus Ponta, zâmbind.

Ponta: Am greşit, nu am înţeles că alegerile sunt emoţii. Am greşit că nu am renunţat din 2011 la Geoană-Vanghelie

Liderul PSD, Victor Ponta, a afirmat că îşi asumă greşeala de a nu-i fi îndepărat din partid încă din 2011 peMircea Geoană şi Marian Vanghelie, dar şi că nu a realizat, ca şi Adrian Năstase în 2004, că alegerile nu se câştigă cu raţiune, ci pe baza emoţiilor.

„Şi eu dacă vedeam cozile pentru vot la televizor, veneam să votez contra lui Ponta. Dacă vedeam la televizor că spune «Fă, Doina ?», cum să aleg pe acel cineva ? Trebuie să înţelegem acest adevăr, că turul doi al alegerilor înseamnă emoţii”, a spus liderul PSD la Consiliul Naţional al partidului.

El le-a cerut membrilor PSD să înveţe din aceste greşeli de percepţie, inclusiv din cele comise în cazul lui Geoană şi Vanghelie: „În 2011, trebuia să-i las acolo unde erau”, a afirmat Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.