DECIZIA procurorilor în cazul fostului șef al Agenției pentru Plăți Timiș, acuzat...

DECIZIA procurorilor în cazul fostului șef al Agenției pentru Plăți Timiș, acuzat de o angajată că ar fi hărțuit-o SEXUAL. Împotriva cui a fost făcută plângere penală

1
DISTRIBUIȚI

gheorghe manolache

De un an de zile au avut nevoie procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara să decidă neînceperea urmăririi penale în cazul lui Gheorghe Manolache, fost șef al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș, acuzat de o angajată că ar fi hărțuit-o sexual, anul trecut. Reprezentanții Asociației pentru Protecția Femeii din România (APFR), la care angajata a cerut disperată sprijin psihologic, sunt revoltați de cele întâmplate, mai ales că la dosar au fost depuse mai multe înregistrări audio realizate de femeie cu telefonul mobil. Astfel, juriștii asociației au depus o plângere penală împotriva procurorului care a instrumentat dosarul, în speranța că lucrurile se vor schimba.

Vă reamintim că în luna martie a anului trecut, angajata Agenției pentru Plăți Timiș a depus o plângere penală împotriva lui Gheorghe Manolache, pe care l-a acuzat că a hărțuit-o cerându-i să întrețină relații sexuale cu el, timp de mai multe luni. De asemenea, angajata spunea că a fost amenințată că își va pierde locul de muncă, dacă nu va da curs solicitărilor. „Dacă erai fată mare, aș fi înțeles că nu vrei…Și, vezi, că asta ți-am spus, că am niște sentimente pentru tine, și îmi doresc, ți-am spus că sunt obsedat de tine…te vreau…te doresc…E ceva normal, e, cum să zic, discutăm…nu vrei să te f..i cu mine, nu vrei, salut! Este treaba ta și opțiunea ta, eu ți-o respect…Aștept răspunsul tău final mâine când se fac cele două săptămâni de când mi-ai zis că vrei să te las să te liniștești…Te-ai liniștit, vii și îmi spui, da or ba, și…îmi pliez comportamentul după răspunsul tău”, acesta este doar un fragment din convorbirea înregistrată de angajată în biroul lui Gheorghe Manolache.


După ce au fost sesizați și șefii de la București ai directorului de la Agenția pentru Plăți Timiș, Gheorghe Manolache a fost mutat pe o funcție de conducere inferioară, și anume pe cea de șef al Serviciului Economic din cadrul agenției, pe care se află și în acest moment.

Vasile Moldovan, director executiv APFR Timișoara: „Este revoltător ce s-a întâmplat”

„Procurorul care s-a ocupat de dosar, care a instrumentat acest dosar, a dat neînceperea urmăririi penale ignorând, asta e dureros, probele din dosar. Era un probatoriu atât de puternic în acel dosar încât nici măcar nu trebuia să ai studii elementare de Drept ca să poți să spui că pentru omul ăsta trebuie dat drumul la începerea urmăririi penale. Este absolut revoltător ce s-a întâmplat. Sunt atât de puține cazuri de hărțuire sexuală în care femeile au curajul să facă plângere, au probele necesare ca să meargă mai departe și, cu toate astea, iată că instituțiile care sunt abilitate în momentul de față le descurajează. Procurorul a ignorat toate probele din dosar și și-a sprijinit motivația doar pe declarația agresorului, este jignitor”, ne-a spus Vasile Moldovan, directorul executiv al APFR Timișoara.

Reprezentanții asociației sunt nemulțumiți și de faptul că procurorul care a instrumentat dosarul a dat un răspuns după un an de zile de la depunerea plângerii penale de către angajata agenției, „la solicitarea colegilor noștri de pe juridic”. „Femeia care a depus plângere împotriva lui Gheorghe Manolache lucrează în continuare în cadrul agenției, este un lucru bun, așa este și firesc, normal ar fi ca cel care produce abuzul să plece, nu cel care e abuzat, dar el nu a plecat, e în continuare șef serviciu”, a mai precizat Vasile Moldovan.

1 COMENTARIU

  1. Este o rusine ! Functionarul numit de domnul Moldovan este o femeie fara caracter, la nici o zi dupa pronuntarea divortului era in bratele unui alt barbat, fara scrupule si jena fata de colegi, acest lucru se petrecea la actualul loc de munca, penibil domnule Moldovan sa luati apararea unei curvete meseriase, lasati problema mamei, nu a fost niciodata, stima si respect pentru socrii, care au avut grija de acest copil ! Aceasta doamna se numeste jurist parat la AJPIS TIMTISOARA UDILA RODICA O non profesionista si o santajista de meserie ! Este lipsita de tot ce inseamna caracter elementar al omului, dar al unui functionar public ! Se impune o evaluare profesionala si psihiatrica a respective UDILA RODICA ! Este chiar un pericol pentru propriu copil !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.