Grupare specializată în traficul de persoane, destructurată de polițiștii timișoreni. Cum erau...

Grupare specializată în traficul de persoane, destructurată de polițiștii timișoreni. Cum erau exploatate victimele

0
DISTRIBUIȚI

mascati perchezitii videochat (2)

Cinci percheziții au avut loc în județul Timiș, în această dimineață, într-o acțiune a poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi a procurorilor DIICOT Timişoara, desfășurată cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş.

Cinci persoane au fost duse la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri.


Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, cei cinci membri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 48 şi 57 de ani, ar fi racolat mai multe persoane, pe care le-ar fi exploatat sexual şi prin muncă.

Până în prezent, au fost identificate 15 victime, femei şi bărbaţi. Racolarea ar fi fost realizată prin intermediul unor anunţuri postate pe site-uri naţionale, prin care cei în cauză ar fi oferit locuri de muncă (îngrijire bătrâni, zootehnie, menaj, construcţii) bine plătite, în Germania. Odată ajunse acolo, victimele femei ar fi fost plasate la domiciliile unor bărbaţi, sau în bordeluri, pentru exploatare sexuală, iar bărbaţii ar fi fost obligaţii să presteze servicii în domeniul construcţiilor în condiţii improprii şi fără a fi remuneraţi.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat şi trafic de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.