Nicolae Robu, atac VIRULENT la adresa timişorenilor care vor copaci în Piaţa...

Nicolae Robu, atac VIRULENT la adresa timişorenilor care vor copaci în Piaţa Libertăţii: „Sunt inculţi şi tot ce vor este doar să se bage-n seamă”. Cum s-a dat în spectacol pe Facebook

10
DISTRIBUIȚI

piata-libertatii-de-sus

Discuţiile pe marginea copacilor din Piaţa Libertăţii s-au dovedit un bun prilej pentru ca primarul Timişoarei, Nicolae Robu, să jignească din nou. După şoferi, protestari, arhitecţi sau jurnalitşti, edilul timişorean a considerat că e nevoie să folosească o exprimare dură la adresa iubitorilor de copaci, cateogorie care a fost de altfel criticată şi cu alte ocazii de edilul şef.

Ca răspuns la mesajul primit din partea unei doamne, Robu a scris pe Facebook că „nu cred că m-aţi înţeles complet.


Eu n-am spus că nu vom avea deloc copaci în Piaţa Libertăţii, ci doar că vom avea puţini comparativ cu ce-au vrut şi vor unii (102 copaci, spre exemplu!). Şi ca cei ce vor fi nu vor fi amplasaţi în partea centrală a pieţei, pt ca aceasta sa poata fi piaţa de evenimente, dedicată în primul rând tinerilor -la suflet, nu după buletin!- şi nu piaţă de citit ziarul la umbră pe o bancă. Eu sunt un om raţional şi, spre deosebire de autopretinşii peisagişti, care n-au făcut niciodată nimic, sunt inculţi şi tot ce vor este doar să se bage-n seamă, eu chiar iubesc vegetaţia şi am plantat mii de copaci de când sunt Primar şi garantez că alte mii vor urma”. Pentru a consulta cetăţenii cu privire la opinia lor vizavi de aspectul pe care Piaţa Libertăţii ar trebui să îl aibă, primarul a iniţiat un sonda pe Facebook.

10 COMENTARII

 1. Lasati-l pe Robu in pace sa isi faca meseria, Ce a facut el pentru Timisoara nu a facut niciun primar. Unde au fost asa zisii specialisti si peisagisti cand Sandor si Gaivoronski au demolat ruiene cetatii si ecluza de la Modatim? Au tacut ca porcul in cucuruz. Iar acum Sandor se bate cu caramida in piept si se da mare iubitor de arta pentru ca reusit sa mute doar stavilarul ecluzei. Evident ca la presiunea societatii civile a decis sa salveze macar atat, altfel nu aveam nici pe acesta. Imi aduce aminte de Ceausescu care muta si ascundea bisericile pe dupa blocuri, marele arhitect de carton Gaivoronski a facut la fel ca Ceausescu. Asa ca lasati-l pe Rocu in pace, voi asa zisii profesionisti intr-ale arhitecturii si peisagisticii, habarnisti cu diplome luate pe degeaba.

  • Da mergi dracului în parc dacă vrei verdeață, nu în Libertății. Pomii cresc și în câțiva ani rădăcinile vor distruge tot ce s-a făcut. Ai în Operei bănci și pomi, ai în parcul de lângă catedrală, ai rozelor etc, da mai duceți-vă dracului cu pomii voștri de cacat cu tot și lăsați omul sa își facă treaba.

 2. Atitudine de mahala. Nici macar de gentelman darmite de Om.. Este bine ca sint astfel de crize pentru ca asa i se vede caracterul cel tinut sub masca. Orice ar spune oricine, Piata Libertatii are un aspect uscat, arid, mort, prafos, este ca un tinut de dupa un bombardament nuclear. Pe undeva, ii multumesc primarului Robu pentru ca prin el mi-am vazut defectele: orgoliu, trufie, incapatinare, fanatism, lacomie, aroganta, infantilism si ignoranta, inflexibilitate, lipsa de maniere si de rafinament. Or mai fi dar prefer sa ma uit si in alte oglinzi. Multumesc, domnule Robu. Si multumesc ca ati facut o piata atit de urita. Atit de urita….

 3. primarul minte ca deobicei : conform proiectului, trebuiau sa ramana 42 din cei existenti si mai trebuiau plantati 37, deci totalul era de 79 de pomi.

 4. Eu prefer un primar golan , si care jigneste dar toate ce el le face pentru Timisoara , toata lupta lui nu o vede si nu o apreciaza nimeni ? Mie mi se pare foarte corect si cerebral. Sa ii dea bunul Dumnezeu sanatate , putere de munca , ratiune , curaj , demnitate sa poata sa treaca peste toate incercarile vieti si sa faca cu adevarat din Timisoara un oras occidental si valoros asa cum ar trebui !

 5. La fel ca si Robu, s-au comportat si primarii din localitatile montane unde au fost defrisate padurile. Acum taranii de acolo fie sint inecati in puhoaiele de apa ce vin de pe versanti fie au ramas fara case si cer mila de la altii care au protejat padurile.
  La noi in orase unde spatiile verzi si copacii puternici sint distrusi vom ajunge sa murim pe capete din cauza aerului toxic, a calduri ce radiaza din pavele si nu vom asvea cui sa cerem ajutor.
  Cind spuneai inainte:Oameni buni nu distrugeti padurile ca este podoaba cea mai de pret a muntilor nostri, sareau unii si te apostrofau. „Altii in occident fac bani pe lemn si noi nu stim sa ne vindem lemnul din padure.”
  Acum cind spunem multi dintre noi lasati spatiul verde sa se dezvolte in oras vine cite unul care n-are nimic sub freza vopsita si face cite o criza de isterie ” In alte orase sint flori in ghiveci si palmieri si pietroaie.”
  Cum mor muntenii din cauza puhoaielor de pe versantii defrisati sau raman fara case asa vor muri timisorenii din cauza aerului toxic. Peste ceva timp veti ajunge la vorba mea dar va fi prea tarziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.