Percheziții DNA la Primăria Lugoj. Care sunt birourile vizate UPDATE 2 Decizia...

Percheziții DNA la Primăria Lugoj. Care sunt birourile vizate UPDATE 2 Decizia procurorului FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

boldea dna 3

 

Procurorii DNA Timișoara au descins astăzi la Primăria Lugoj, unde percheziționează biroul primarului PSD Francisc Boldea, dar și birourile mai multor angajați de la Investiţii, Impozite, Control-intern şi Licitaţii.

Este un dosar în care urmărirea penală a fost începută in rem, adică fără ca vrei persoană să fie, momentan, acuzată. Mai mulți angajați ai primăriei au fost audiați, săptămâna trecută, la DNA Timișoara.

UPDATE Conform redesteptarea.ro, oamenii legii verifică legalitatea documentelor de la mai multe lucrări de investiții, derulate în perioada 2010 – 2014. Printre acestea se află cinematograful din Lugoj, piața, ștrandul, bazinul acoperit, podul și reabilitarea mai multor clădiri. Una din lucrările cu probleme vizează inclusiv societatea Meridian 22, cu unic acționar Consiliul Local Municipal. Primăria Lugoj şi societăţile Capa Instal şi Meridian 22 sunt, conform sursei citate, părţi într-o afacere dubioasă şi ilegală prin care peste 600.000 de lei se scurg de la bugetul local în buzunarele unor băieţi deştepţi. Astfel, executarea lotului doi de branşamente la reţeaua de apă (care cuprinde 790 de locuinţe), a fost dată unei firme din Oradea, după o licitaţie la care a participat şi societatea Meridian 22 Lugoj, cu o ofertă a cărei valoare era mai mică cu peste 600 de mii de lei decât a orădenilor. Capa Instal s-a angajat că va executa lucrarea contra sumei de 1.566.900 de lei. Imediat după câştigarea licitaţiei, de lucrare nu s-au apucat muncitorii bihoreni de la Capa Instal, aşa cum era de aşteptat, ci cei de la Meridian 22, deşi între cele două societăţi nu exista nici un contract de subcontractare care să prevadă această situaţie, toate cheltuielile de execuţie fiind suportate de societatea lugojeană care aparţine Consiliului Local.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Primarul Lugojului, Francisc Boldea, şi directorul tehnic Negruţiu Cotizo au venit, la ora 18, la DNA Timişoara pentru audieri.


„Nu ne-au spus nimic. Au spus doar să venim la DNA. Sunt vizate toate lucrările pe care le-am făcut în ultimii ani. Nu am avut probleme. Nu este o jignire să fii chemat la o instituţie publică. Sper să se se afle adevărul, să fie bine. Ca şi coordonator de credite am datoria să răspuns întrebărilor. Nu am ce să-mi reproşez” a declarat Boldea.

UPDATE 2 Primarul Boldea şi cei doi angajaţi au plecat, la ora 22, din sediul DNA Timişoara. Toţi trei au fost audiaţi în calitate de martori, niciunul nefiind pus, până acum, sub acuzare. „Am fost întrebaţi de toate investiţiile din ultimii şapte ani. Eu nu fac parte din nicio comisie de licitaţie sau de recepţie la nicio lucrare de investiţii. Eu vin orice de câte ori mă cheamă. Nu trebuie să ne fie ruşine, e normal să fie aşa. Nu am simţit nici cea mai mică conotaţie politică”, a declarat edilul.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.