Radu Mazăre a plecat de la sediul ICCJ. Instanţa a rămas în...

Radu Mazăre a plecat de la sediul ICCJ. Instanţa a rămas în pronunţare UPDATE Decizia magistraților

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1054349483">

radu-mazare-forbes

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a plecat de la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), instanţa rămânând în pronunţare privind propunerea procurorilor DNA de arestare a sa, scrie Mediafax.

Mazăre le-a spus jurnaliştilor că nu ştie care va fi soluţia şi că vrea să meargă să mănânce.

El a arătat că în arestul Poliţiei Capitalei a găsit oameni „destul de chinuiţi” şi că în încăperea unde a stat erau cinci persoane, iar în timpul nopţii au mai venit încă trei.

Primarul Radu Mazăre a fost adus la ICCJ, marţi după-amiază, pentru judecarea cererii de arestare preventivă, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii.

Radu Mazăre a fost adus, în jurul orei 16.15, din arestul Poliţiei Capitalei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorii instanţei supreme urmau să ia în discuţie cererea procurorilor, de arestare a edilului, la ora 16.30.

În acelaşi dosar se analizează şi propunerea de arestare preventivă a omului de afaceri Sorin Strutinsky.

Primarul municipiului Constanţa a fost reţinut luni, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru trei fapte de luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni), potrivit unui comunicat.

De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de omul de afaceri Sorin Strutinsky, arestat preventiv în altă cauză, cu privire la săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

UPDATE Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, propunerea de arestare a procurorilor DNA pentru Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.