Studenții politehniști vizitează platforma de la Măgurele, pe care va fi construit...

Studenții politehniști vizitează platforma de la Măgurele, pe care va fi construit cel mai puternic laser din lume. Care este scopul vizitei

0
DISTRIBUIȚI

Laserul-de-la-Magurele

30 de studenți de la Universitatea Politehnica din Timișoara, însoțiți de câțiva profesori, vizitează, în aceste zile, platforma de cercetare de la Măgurele.


Aici va fi construit cel mai puternic laser din lume. Excursia tematică la Platforma ELI de la Măgurele este realizată prin proiectul „Inginerie de Mentenanță pentru ELI-NP”, finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.

Potrivit reprezentanților Universității Politehnica din Timișoara, în cadrul aceluiași proiect va fi înființat și un program de master, în care tinerii vor fi pregătiți să lucreze la proiectul laserului de la Măgurele. Asta în condițiile în care este nevoie de specialiști bine pregătiți care să lucreze pe Platforma ELI.

Proiectul laserului de la Măgurele costă peste 350 de milioane de euro. După finalizarea lui, aici se vor putea găsi soluții împotriva cancerului, alimente mai rezistente sau noi materiale de construcții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.