Zeci de roboți inteligenți, realizați de studenți din România și din străinătate,...

Zeci de roboți inteligenți, realizați de studenți din România și din străinătate, s-au întrecut la Timișoara. Cât de util este robotul cu identitate vizuală

0
DISTRIBUIȚI

robotec

Studenți din întreaga țară, dar și din străinătate s-au întrecut în roboți, la Universitatea Politehnica din Timișoara, în aceste zile, în cadrul competiției internaționale RoboTEC. Astăzi a avut loc cea mai populară probă a concursului, și anume cea de Minisumo, în cadrul căreia câte doi roboți autonomi și-au măsurat „forțele” într-un cerc.

Ion Panfilii, coordonatorul concursului RoboTEC 2015, ne-a declarat că, în total, s-au înscris în competiție 30 de echipe, o parte din Macedonia, Serbia și Moldova, care au participat cu peste 50 de roboți în cadrul a patru probe. Și anume, proba de ieșire din labirint, de urmărire a liniei, de Minisumo și de freestyle.


„Proba freestyle este liberă, ceea ce înseamnă că robotul poate să facă orice din punct de vedere tehnic care ar capta atenția juriului dintr-un punct de vedere cât mai profesionist. Aici am avut o dronă care a demonstrat diferite exerciții de echilibristică, precum și de scanare a teritoriului în care s-a mișcat. De asemenea, am avut un robot cu identitate vizuală, care scana încăperea prin senzori termici, ce poate fi utilizat în scanarea termică a blocurilor sau a diferitelor încăperi”, a explicat Ion Panfilii.

Potrivit organizatorilor competiției RoboTEC, roboții au fost ghidați în timpul probelor cu telecomenzi sau au avut implementat un soft automat. Studenții care au realizat cei mai inteligenți roboți au fost recompensați cu imprimante 3D, kituri de roboți, și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.