Firma care reabilitează clădirea liceului Lenau, CONTRAATAC la primarul Nicolae Robu. UPDATE...

Firma care reabilitează clădirea liceului Lenau, CONTRAATAC la primarul Nicolae Robu. UPDATE Concluziile întâlnirii de azi cu edilul-șef

0
DISTRIBUIȚI

01lenau

Firma Kasdum face noi precizări cu privire la situaţia șantierului de la Liceul „Nikolaus Lenau”. După ce lucrările au fost sistate din cauza problemelor legate de parchet şi de liftul care urmează să fie instalat în liceu, primarul Nicolae Robu şi-a exprimat optimsmul că totul va reveni la normal. De asemenea, edilul a ameninţat constructorul cu un proces pentru pierderea fondurilor europene dacă nu se pune urgent pe treabă. În consecinţă, firma a făcut publice toate problemele legate de proiectul de reabilitare a liceului:

„1. Contractul de reabilitare, nr 119, a fost semnat pe data de 30.04.2014, iar predarea efectivă s-a finalizat ZECE LUNI MAI TÂRZIU, la 19.11.2014. Acest lucru s-a întâmplat din cauza faptului că Primăria nu a fost în stare să asigure spații pentru a muta elevii, astfel că nu se puteau începe lucrările.

2. La data de 26.11.2014, în ședința de comandament, proiectantul recunoaște că a greșit în totalitate proiectul pentru curenți tari și slabi și se angajează să îl remedieze/reproiecteze, până la data de 17.12.2014. Acest lucru nu s-a întâmplat nici până astăzi. (…)

3. Referitor la parchet (cel din lemn, nu cel General, pe care și-l dorește domnul primar): în caietul de sarcini și ofertă noastră, la devizul PARDOSELI INTERIOARE, la poziția 8, proiectantul spune €œ«parchet din lemn masiv, stejar, lăcuit cu nut și feder de 10 centimetri grosime». Am făcut o adresă către proiectant, în care l-am întrebat de unde a apărut ideea acestor caracteristici ale parchetului. La această solicitare, proiectantul ne-a răspuns trimițându-ne un certificat de conformitate de la firma Holver.


Cu alte cuvinte, proiectanul NE-A RECOMANDAT UN FURNIZOR, ceea ce contravine legii.

4. La sala festivă a liceului, proiectantul a luat hotărârea, DUPĂ LICITAȚIE, de a reface în întregime proiectul, din cauza că sunt foarte multe omisiuni (lipsă iluminat, lipsă confecții metalice, lipsă detalii scenă, etc). Acum, proiectantul refuză emiterea unei dispoziții de șantier, deoarece ar trebui să plătească din buzunarul sau, toate aceste lucrări de structură, așa cum ar fi normal”.

În informarea trimisă către presă este lămurită şi problema liftului. „La data licitației, în caietul de sarcini, proiectantul anexează o fișa tehnică a liftului pe care, ulterior, după semnarea contractului o modifică. Între cele două fise tehnice există două diferențe majore: se modifică viteză de deplasare de la 0.2 m/s la 0.5 m/s, iar cursa liftului se modifică de la 12.300 mm la 13.860 mm. Deci, cum spuneam în postările anterioare, liftul nu ajunge la etajul 2, iar proiectantul dorește, cu complicitatea celor din Primărie, că diferența de bani să fie suportată din bugetul local, și nu să îi fie imputată proiectantului, așa cum ar fi normal. (…) NICI PÂNĂ ASTĂZI NU AM PRIMIT PROIECTUL REVIZUIT”, susţin cei de la Karsdum.

Mai mult, aceştia îi răspund edilului la ameninţarea cu un proces şi spun că „unde este vina noastră, stimate domnule primar? Noi vă aducem la cunoștință lucruri foarte importante și vitale pentru înaintarea proiectului în bune condiții, iar dumneavoastră ne amenințați cu Parchetul General? E corect? Sper să citiți această postare și să realizați gravitatea lucrurilor, care de fapt v-au fost aduse la cunoștință, dar nu ați ținut cont de ele”, scrie administratorul Kasdum, Ludovic Kasler.

UPDATE Reprezentatul firmei a revenit cu relatarea unei întâlniri avute chiar astăzi cu edilul-șef, în urma căreia principala concluzie a fost că primarul este manipulat. „Astăzi, la ora 15.00, am fost invitați la Primăria Municipiului Timișoara, în cabinetul domnului primar Nicolae Robu, pentru a găsi o rezolvare rapidă și eficientă la problemele de la Liceul Lenau. Cu tristețe va informez că ni s-a confirmat ceea ce bănuiam de luni de zile și anume faptul că în Primăria Municipiului Timișoara funcționează două tabere. Primarul Nicolae Robu – singur, pe de o parte, și echipa fostului primar Gheorghe Ciuhandu pe de altă parte, condusă de veșnica Aura Junie. Tot în cadrul aceleași discuții am ajuns la concluzia că primarul Nicolae Robu este intoxicat și dezinformat sistematic de către subalternii săi proveniți din vechiul sistem, lucru care împiedică buna desfășurare a șantierelor din Timișoara. Cu sinceritate, la modul cel mai serios, va informez că îl compătimesc, pentru că nu mi-am imaginat că un funcționar public poate să își dezinformeze șeful ales de către timisoareni, într-un mod atât de josnic. Partea pozitivă a discuției este că Nicolae Robu a fost șocat de conținutul documentelor pe care i le-am pus la dispoziție (parte dintre acestea publicate și în presă locală și Facebook) nevenindu-i să creadă  că a fost manipulat. Stimate domnule Primar Nicolae Robu, vă rog respectuos să nu uitați de pariul făcut: în data de 25 aprilie 2015 se va depune sau nu, la ADR, proiectul tehnic revizuit, pentru ca noi să putem reîncepe lucrul”, a transmis în această după-amiază Ludovic Kasler, administratorul Kasdum GF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.