O clădire de patrimoniu se prăbușește peste liniile de tramvai în timp...

O clădire de patrimoniu se prăbușește peste liniile de tramvai în timp ce autoritățile nu fac nimic GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

cladire bicaz 3

Situație critică în Piața Traian din Timișoara – o clădire istorică situată pe strada Bicaz (actualmente Ion Mihalache) se prăbușește peste cetățeni. Mai mulți oameni care au trecut astăzi prin zonă au rămas șocați după ce au văzut cum bucățile de cărămidă se prăbușesc pur și simplu.

Un focar de infecție și un adevărat pericol pentru oameni – așa poate fi descris în câteva cuvinte imobilul cu un etaj situat pe strada Ion Mihalache la nr. 5. Clădirea este plină de gunoaie și miroase îngrozitor, iar astăzi mai multe bucăți de tencuială au căzut pe trotuar și pe liniile de tramvai.

Cei care au trecut prin zonă au fotografiat imaginea dezolantă și au postat pozele pe Facebook. „Dragi conducători ai orașului Timișoara, vă plac imaginile din zona Traian? Dacă da, vă invit să circulați zilnic pentru a vă putea da seama că nu degeaba ați avut atâtea sesizări în ceea ce privește clădirea de pe strada Ion Mihalache”, a scris o timișoreancă pe Facebook.

Oamenii au făcut mai multe sesizări legate de această situație, însă clădirea a intrat în proprietatea SC Traiano Project SRL. Potrivit înscrisurilor din CF, firma se judecă cu o alta, SC Proiect Design SRL, care a notat o somație de executare pe imobil pentru suma de un milion de lei.

„Probabil că până nu omoară pe cineva nu fac nimic.


Ce se întâmplă în țara asta e strigător la cer. Am stat în America 10 ani și am venit acasă. Pot să spun că îmi este de scârbă de ceea ce se întâmplă aici în România. Nimănui nu îi pasă și noi urlăm singuri. Vin oameni din altă țară și văd un ghetou, pe strada asta, care nici nu mai poate fi numită stradă”, ne-a spus Vasilica, o femeie care locuiește în zonă.

Anul trecut, Poliția Locală Timișoara a pus o bandă galbenă cu avertismentul „nu treceți”, însă nici măcar acea bandă nu mai există astăzi.

 

 

1 COMENTARIU

  1. zona a fost stabilita cu pixul pe harta ca fiind istorica. daca in acest caz primaria pretinde ca cladirea sa fie renovata la starea initiala, cea aflata in proprietatea ei, str. stefan cel mare nr. 35 urmeaza sa fie demolata, se pare ca primaria este scutita de obligatia de a intretine imobilele ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.