„Oficialităţile timişorene ar trebui să investească în evenimente adevărate, nu în bâlciuri,...

„Oficialităţile timişorene ar trebui să investească în evenimente adevărate, nu în bâlciuri, hramuri sau rugi“. Ce party pregătește echipa Freenetik

5
DISTRIBUIȚI

freenetikAniversarea unui an de existenţă a echipei locale Freenetik, care se ocupă cu promovarea mişcării drum and bass, va avea loc în 23 mai la Halele din Bulevardul B.P. Haşdeu nr.1 şi le va oferi amatorilor acestui gen muzical o experienţă deosebită. „Am pornit din simpla dorinţă de ce face ceva ce s-a mai facut în Timişoara, mă refer la drum and bass. Totul a plecat după ce am participat la un eveniment desfăşurat la Iulius Mall făcut de cei de la Electric Castle, cu DJ de curte, care a strâns 1.500 de oameni. Party-ul nereuşit în opinia noastră ne-a determinat să ne facem un brand. A fost momentul potrivit fiindcă în perioada respectivă era o secetă cumplită pe felia asta. Practic, am creat Freenetik pentru ca timişorenii să nu mai migreze în alte oraşe la party-uri de drum and bass. Numărul celor care au participat la evenimentele noastre mari oscilează între şapte – opt sute şi o mie o sută de persoane. Facem lunar câte un party mare, am avut până acum nouă ediţii“, ne-a declarat Graţian, fondatorul echipei de petreceri Freenetik.

Evenimentul care va marca aniversarea unui an de existenţă îi va aduce în Timişoara pe Audio (Ram Records), Klute (Commercial Suicide), Sour, Mental Chemistry şi Kukilla, iar de elementele vizuale se va ocupa VJ Burger. În ceea ce priveşte scena de party din oraşul nostru, fondatorul echipei spune că unul din minusurile din branşă este faptul că organizatorii de evenimente nu colaborează între ei şi din această cauză publicul are de pierdut. „În Timişoara lipsesc evenimentele corecte. Cele care nu sunt fentate la artişti, sunet, arte vizuale. Lipsesc şi locaţiile. În Timişoara, în direcţia noastră colaborăm cu ceilalţi organizatori. Ne-am retras când a fost cazul, lăsându-i pe alţii să organizeze party-uri cu nume străine. Din păcate pentru public, alţii nu fac aşa.


În noaptea când ţinem party-ul aniversar, în Timişoara va mai fi un eveniment pe aceaşi felie organizat de Electric Castle. Lucrurile astea se întâmplă şi publicul are de suferit. Am încercat să nu se suprapună cele două evenimente. Noi am lansat evenimentul în luna decembrie a anului trecut. După patru luni au venit alţii. Le dorim succes şi baftă“, a precizat fondatorul Freenetik.

De-a lungul celor nouă evenimente mari susţinute în decursul ultimului an, la petrecerile derulate în Halele de pe B.P Haşdeu au participat şi ascultări ai altor genuri muzicale, printre ei numărându-se amatori de rock, punk dub, reggae. „Proiectul ăsta nu are ca scop acapararea unui segment de public. Vrem ca ceilalţi promiteri să facă şi ei evenimente. Îmi place să cred că educăm publicul. Ne asumăm nişte riscuri fiindcă nu mergem pe o linie bătătorită. Se poate spune că am păstrat o parte din linia pe care a mers TM Base, mai puţin felia cu Şuie Paparude, Gojira Subcarpaţi şi R.O.A. Mergem pe genurile mai underground ale drum and bass-ului. Noi în ultimul an am promovat peste 50 de artişti locali şi naţionali. Din toamnă o să încercăm să mai rărim evenimentele şi să organizăm petreceri şi cu alţi promotori“, spune Graţian.

În ceea ce priveşte schimbările pe care acesta le-ar face în viaţa de noapte o oraşului, printre ele ar fi şi închiderea unor cluburi. „Ce aş schimba în viaţa de noapte a oraşului? Aş închide jumătate din cluburi, cele care au un playlist shuffle. În care cântă de la Mariln Manson până la Pendulum. Aş deschide alte cluburi specializate“, spune el. Una din problemele cu care se confruntă oraşul nostru este şi aceea că autorităţile locale nu investesc destui bani în evenimentele serioase. „Oficialităţile timişorene ar trebui să investească în evenimente adevărate, nu în bâlciuri, hramuri sau rugi. În evenimente de luat în seamă, nu în concerte cu Voltaj şi festivalul micilor. Dacă tot ne dorim să devenim o capitală europeană ar trebui să facem altceva. Nu bâlciuri. Din astea au şi oraşele care nu vor să devină capitală europeană. Vom fi şi la Revolution Festival şi la festivalul Plai şi colaborăm cu organizatori şi din alte oraşe. Am vrea să aducem public din zona de vest la evenimentele care sunt de luat în seamă“, a mai adăugat fondatorul Freenetik.

5 COMENTARII

    • Vorbe mari de la un anonim frustat ce sta in casa inchis de lume :)) ce ar fi sa iei tu atitudine de esti mare in gandire si sa realizezi tu ce s-a facut pana acuma 🙂 dute pe heaven si no-name si alte cluburi de renume ca acelea si simte-te tu bine acolo daca nu iti place dnb-ul 🙂

  1. @cetateanul turmentat – ”Dute” se scrie „du-te„. Regula este următoarea: În cazul în care ai inversiune, pui liniuţă. Du-te vine de la te du!, iar dacă le inversezi, pui liniuţă între ele.

    pe de alta parte, ai putea sa ne dai cateva exemple de „genuri mai underground ale drum and bass-ului”

  2. mari vizionari si acesti organizatori de la Freenetik. trist este ca Timisoara – datorita unor sfere de genul – se afla blocata in era drum&bass-ului de vreo 15 ani incoace, ca un casetofon stricat pe care curge aceiasi piesa de 1000 de ori. daca tot pretindem la titlul de capitala culturala ideal ar fi putin mai multa diversitate si in ceea ce priveste muzica/partyurile.
    Iar in ceea ce priveste publicul numeros care vine deregula la partyurile freenetik,este foarte simplu. daca s-ar tine cont cu adevarat MACAR de limita de varsta impusa la un party, lasand la o parte circulatia diferitelor substante in perimetrul locatiei, probabil n-ar ramane nici jumatate din publicul ala. pentru ca da, peisajul prezent acolo este de cele mai multe ori format din minori si tot felul de prajiti dubiosi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.