Protest chiar la sediul Romsilva, condusă de timișoreanul Adam Crăciunescu, față de...

Protest chiar la sediul Romsilva, condusă de timișoreanul Adam Crăciunescu, față de tăierile abuzive din pădurile țării. Ce a transmis alpinistul Alex Găvan FOTO

1
DISTRIBUIȚI

agent green protest 1

Cunoscuta organizație de mediu Agent Green a publicat la finele săptămânii, studiul de piață care arată că Romsilva a primit notă 3,44 pe o scară de la 1 la 10 și este corijență la administrarea pădurilor și parcurilor. Deși cercetarea a fost realizată înainte ca subiectul tăierilor pădurilor românești să devină „fierbinte” în presă, aceasta a relevat faptul că românii doresc interzicerea tăierilor în parcurile naționale.

Reprezentanții organizației îl acuză în mod direct pe șeful Romsilva, PSD-istul Adam Crăciunescu. „Goana după profit și dezinteresul față de conservarea unui patrimoniu natural unic a fost o politică constantă a celor de la Romsilva. Recent Agent Green a publicat intențiile Romsilva de a abandona administrarea a patru parcuri naționale și naturale pentru că rata profitului obținut prin tăieri scăzuse îngrijorător din cauza retrocedării pădurilor unor proprietari privați”, a transmis organizația.

„Masacrul din parcurile naționale și naturale nu este doar un eșec al Romsilva, ci mână criminală și incompetența a reprezentanților Guvernului care au permis asta în trecut și astăzi. Studiul pe care îl publicăm astăzi arată că 90% dintre români resping tăierea intenționata în parcurile naționale și că silvicii trebuie să înceapă să lucreze sub coordonarea biologilor și ecologilor, nu de capul lor că până acum”, a punctat Gabriel Păun, președintele Agent Green.

În semn de protest față de acțiunile lui Adam Crăciunescu și a găștii lui de la Romsilva, alpinistul de altitudine Alex Gavan a expus la sediul central al Romsilva din București un banner care arata noua sigla a instituției, ce conține două drujbe și bani.

„Starea pădurilor din România ilustrează eșecul perfect al conducerii regiei. Este păcat de bunii silvicultori de altă dată care aveau grijă să asigure viitorul pădurilor. Acum s-a ales praful de păduri și este nevoie de o restructurare urgență la Romsilva începând de la cap”, a mai spus Gabriel Păun, președintele Agent Green.

agent green protest

Bannere cu sigla si acelasi mesaj au fost expuse de activiști Agent Green, în această săptămână, și în județul Hunedoara, la evenimentul la care Adam Crăciunescu, directorul general Romsilva, celebra ziua Europeană a parcurilor naționale.

Adam Crăiunescu a fost instalat de PSD la conducerea Romsilva imediat după alegerile locale din 2012.


În mandatul său, pădurile tăiate în România anual depășesc cu mult puterea de regenerare a naturii. „Suntem pe minus, cum s-ar zice. Istoria ne arată că, până acum, Romsilva a fost un foarte prost administrator al parcurilor naționale și asta e foarte clar uitându-ne la situația din teren. În principal, interesele sunt unele în zonă economică și prea puțin pe partea de conservare, ceea ce intră în contradicție cu însăși rațiunea de a exista a acestor parcuri. Ultimele oaze de sălbăticie autentică din Europa sunt în Carpați și nu trebuie să lăsăm agenda mercantila a unor indivizi să primeze în fața protejării acestor locuri, care oricum, nu reprezintă decât 1.3% din suprafața țării”, a comentat alpinistul Alex Găvan.

Timișoreanul Adam Crăciunescu, directorul Romsilva, nu a putut fi contactat.

Sursa foto: agentgreen.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.