Ruxandra Dragomir: Udrea a fost primită foarte bine la penitenciar, stă în...

Ruxandra Dragomir: Udrea a fost primită foarte bine la penitenciar, stă în celulă cu trei persoane

0
DISTRIBUIȚI

16-ruxandra-dragomir

Ruxandra Dragomir a declarat, marţi, la instanţa supremă, că Elena Udrea a fost primită foarte bine la Penitenciarul Târgşor şi că stă în celulă cu trei persoane, exprimându-şi speranţa că prietena sa va fi eliberată din arest.

Ruxandra Dragomir a venit, marţi, la instanţa supremă, unde se judecă o contestaţie a Elenei Udrea la decizia de prelungire a arestului preventiv, ea declarând că speră ca măsura preventivă în cazul fostului ministru să fie schimbată.

”Cred că acea ameninţare (n.r. – scrisoare de ameninţare primită deElena Udrea) a fost suficientă, astfel încât să se ia în serios şi mă bucur că a fost luată în serios de către directorul penitenciarului şi de către autorităţi. (…) Stă (n.r. – în celulă) cu alte trei persoane. Sper ca această măsură preventivă să fie schimbată astăzi. Sper să nu mai fie nevoită să stea acolo, pentru că dosarul a fost trimis în instanţă. Elena nu poate influenţa ancheta penală, nu poate influenţa probele din dosar şi nu merită să fie acolo”, a spus Dragomir, care a precizat că Udrea a fost primită foarte bine la Penitenciarul Târgşor.

La instanţa supremă a venit şi mama Elenei Udrea, despre care Ruxandra Dragomir a afirmat că se teme pentru sănătatea fiicei sale.

”Vorbesc în fiecare zi cu dânsa, s-a speriat când a auzit de această scrisoare, se teme pentru sănătatea şi viaţa fiicei ei.


Vrea să vină acasă, speră ca măsura să se schimbe”, a precizat Ruxandra Dragomir.

Marţi dimineaţă, Elena Udrea a fost dusă de la penitenciarul de femei de la Târgşor, din judeţul Prahova, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru a da declaraţii în faţa magistraţilor care judecă o contestaţie a acesteia la decizia de prelungire a arestului preventiv. Elena Udrea nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul ICCJ.

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a confirmat că aceasta a primit o scrisoare de ameninţare, prin care era anunţată că un deţinut ar fi fost plătit să o înţepe cu un ac infectat cu virusul HIV.

Avocatul a spus că Elena Udrea ”avea o îngrijorare generată de acestă scrisoare”.

Întrebat care este starea de spirit a Elenei Udrea astăzi, în comparaţie cu alte dăţi, în condiţiile în care când a fost adusă la instanţă nu a zâmbit şi era supărată, Striblea a spus că supărarea este generată ”de situaţia scrisorii de ameninţare” pe care fostul ministru a primit-o la Penitenciarul Târgşor.

”Poate că această supărare de fapt este îngrijorarea generată de situaţia scrisorii şi sigur că un om care se află într-un mediu pe care nu-l controlează, într-un mediu în care nu are protecţia pe care şi-o doreşte, are această temere şi s-ar putea ca starea ei de spirit să fie fundamental afectată de această chestiune”, a declarat avocatul, precizând că la Penitenciarul Târgşor a fost declanşată o anchetă în cazul scrisorii de ameninţare primită de Elena Udrea.

El a adăugat că instanţa supremă a respins solicitarea Alinei Bica formulată la termenul de luni, de audiere a Elenei Udrea în dosarul ANRP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.