Sute de medici discută la Timișoara despre o afecțiune ginecologică gravă. De...

Sute de medici discută la Timișoara despre o afecțiune ginecologică gravă. De ce trebuie doctorii să le asculte pe paciente pentru a putea diagnostica corect

1
DISTRIBUIȚI

operatii

Aproape 300 de medici din România participă, în aceste zile, la Timișoara la o conferință medicală în domeniul chirurgiei ginecologice și medicinei fetale. Astfel, participanții din toate colțurile țării pot afla de la medici de top din Europa, de origine română, și nu numai, care sunt ultimele noutăți rezultate în urma unor cercetări științifice și modul în care acestea influențează practica medicală.

Ziua de astăzi din cadrul conferinței „Concepte Moderne în Ginecologie și Medicină Fetală” este dedicată chirurgiei ginecologice de performanță și are patru sesiuni tematice: chirurgie live, endometrioză, oncologie, uroginecologie și o sesiune specială, „Tinerii noștrii încotro?”, în cadrul căreia se dezbat perspectivele tânărului rezident român. „Am avut plăcerea să-l urmărim pe profesorul Horațiu Roman, care este șeful departamentului de endometrioză de la Rouen, Franța, care a prezentat o operație marcă proprie foarte interesată și ne-a făcut o expunere cu privire la propria lui experiență și traseul profesional. De asemenea, a mai prezentat niște cazuri de boală foarte interesante și sper că didactice pentru toți cei care au fost prezenți”, a explicat medicul ginecolog Voicu Simedrea, unul dintre organizatorii conferinței medicale.

Voicu Simedrea și Bogdan Mureșan1

Medicul timișorean atrage atenția asupra faptului că endometrioza reprezintă o afecțiune ginecologică foarte gravă, tot mai frecventă, astfel că a devenit o problemă de sănătate publică.


Totuși, această afecțiune poate fi foarte ușor diagnosticată dacă doctorul ar face un lucru banal atunci când consultă o femeie, și anume să o asculte. „Boala poate fi foarte frumos și foarte simplu diagnosticată cu un examen clinic, o ecografie transvaginală și cu răbdarea de a asculta pacientul. Pacientele au, de multe ori, o istorie foarte lungă și noi nu avem răbdare să le ascultăm, deși ele știu foarte bine să-și descrie boala”, a mai precizat medicul Voicu Simedrea.

Potrivit medicilor timișoreni, în România există aproximativ 480.000 de paciente care suferă de endometrioză. Doctorii le sfătuiesc pe femei să nu ignore durerile menstruale care persistă. Asta pentru că aceste dureri sunt un prim semn al acestei afecțiuni ginecologice grave. Mâine, în cadrul conferinței medicale organizate la Timișoara va susține o prezentare și profesorul Kypros Nicolaides, părintele medicinei fetale.

1 COMENTARIU

  1. MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE RELAXATA SI IN SIGURANTA DOAR ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….NU MAI DECIDETI IN LOCUL NOSTRU CA SI CUM NOI AM FI OLIGOFRENI ….PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.