Cruce formată din candele aprinse pe treptele catedralei din Timișoara, în memoria...

Cruce formată din candele aprinse pe treptele catedralei din Timișoara, în memoria copiilor avortați FOTO

0
DISTRIBUIȚI

manifestare anti-avort

Zeci de credincioși din Timișoara s-au adunat, aseară, în fața Catedralei Mitropolitane din oraș pentru a organiza o nouă acțiune anti-avort. Astfel, o cruce din zeci de candele aprinse a fost formată pe treptele catedralei, în memoria copiilor avortați. De asemenea, cei prezenți la manifestare au citit împreună și „Acatistul celor 14.000 de prunci uciși de Irod”, amintind astfel de cele peste 20 de milioane de avorturi care au avut loc în România în ultimii 25 de ani.

Reprezentanții Asociației Studenților Creștin Ortodocși din România, organizatorii acțiunii, i-au comemorat în acest mod, pentru cel de-al optulea an consecutiv, pe copiii nenăscuți. „Dorim să tragem un semnal de alarmă asupra numărului foarte mare de avorturi care s-au făcut în România în ultimii ani. Știm că peste 20 de milioane de prunci au fost uciși astfel, practic mai mult decât numărul actual de locuitori ai țării noastre. Am organizat acțiunea în preajma datei de 1 iunie pentru că noi considerăm că Ziua Copilului este și ziua copiilor nenăscuți”, a spus Cristian Rădulescu, președintele ASCOR Timișoara.

IMG_0207

Printre cei prezenți la manifestare s-a numărat și Silviu Damșe, preot misionar la Maternitatea „Bega”, Pediatrie și Spitalul CFR, care a povestit că prea puține femei care au luat decizia să a face un avort vor să discute cu el.


„Din păcate, destul de greu acceptă femeile care au luat această decizie să discute cu un preot. Mai degrabă sunt dispuse să discute cu un cadru medical sau cu un psiholog, pentru că știu că preotul în niciun caz nu va fi de acord cu decizia de a avorta. Mai rare sunt cazurile femeilor care sunt dispuse să discute cu mine, au fost și situații în care au renunțat la avort. Principalul motiv este conștientizarea faptului că Dumnezeu crează viața din momentul concepției și că acel embrion are un suflet. A distruge, a ucide un embrion prin avort înseamnă a comite o crimă, a-ți ucide propriul copil”, este de părere preotul Silviu Damșe.

Doar în primele nouă luni ale anului trecut, peste 2.000 de timișence au ajuns pe masa de chiuretaj în spitalele de stat. În realitate, cifrele sunt mult mai mari, și asta pentru că avorturile realizate în cabinetele particulare nu sunt raportate la DSP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.