EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015 Aproape 5.000 de elevi din Timiș susțin, astăzi, prima...

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2015 Aproape 5.000 de elevi din Timiș susțin, astăzi, prima probă a examenului UPDATE Vezi subiectele la Limba Română FOTO

0
DISTRIBUIȚI

poza (4)

Emoții mari pentru aproape 5.000 de elevi de clasa a VIII-a din județul Timiș, dar și pentru părinții lor. Astăzi a început Evaluarea Națională 2015 cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Examenul a început la ora 09.00, iar elevii au la dispoziție două ore să rezolve subiectele primite.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, în județul nostru sunt 47 de centre de examen și șase centre de evaluare a lucrărilor. 4.927 de candidați din Timiș s-au înscris la Evaluarea Națională, zece fiind din promoția anterioară. Pentru prima dată, Ministerul Educației anunță că în acest an candidații vor fi supravegheați atât video cât și audio.

Vom reveni cu subiectele primite de elevi la proba scrisă la Limba și Literatura Română!

UPDATE Puțin după ora 10.00, primii elevi au ieșit din sălile de examen, la Timișoara.


Un candidat care a susținut proba scrisă la Limba și Literatura Română ne-a spus să la primul subiect a trebuit să demonstreze apartenența basmului la genul epic, iar subiectul 2, la punctul A a trebuit să vorbească despre Ziua Internațională a Iei și la punctul B să relateze o întâmplare petrecută în timpul unei sărbători din decursul anului. “A fost mai ușor decât la simulare, a fost foarte ușor, am rezolvat subiectele în 45 de minute”, ne-a spus elevul Adrian But, care a dat examenul la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.