Timișorenii, invitați să admire peste 150 de invenții. Ce eveniment inedit are...

Timișorenii, invitați să admire peste 150 de invenții. Ce eveniment inedit are loc în premieră în capitala Banatului

0
DISTRIBUIȚI

inventii

Timișorenii, și nu numai, sunt așteptați să admire, în această săptămână, peste 150 de invenții din domenii precum electronică, informatică, instalații, construcții, medicină, securitate – salvare, agricultură sau protecția mediului. Societatea Inventatorilor din Banat organizează prima ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” din Timișoara. Evenimentul are loc în perioada 11 – 13 iunie, la Casa Tineretului, intrarea fiind liberă.

Remi Rădulescu, președintele Societății Inventatorilor din Banat, anunță că deschiderea oficială a salonului se va desfășura joi, 11 iunie, de la ora 11.00.


„Pe perioada celor trei zile, membrii juriului vor putea analiza invențiile prezentate, jurizarea făcându-se dupa urmatoarele criterii: noutate, aplicații, avantaje, preț, impact social/economic/mediu”, mai spune inventatorul timișorean Remi Rădulescu. Atât la deschiderea, cât și la festivitatea de încheiere a salonului, cei prezenți  se vor putea bucura de două prezentări de modă, dar și de un moment artistic de dans sportiv.

Societatea Inventatorilor din Banat dorește să promoveze proiectele de inovare și inventică utile revitalizării economiei românești și să ajute la înființarea de noi locuri de muncă. Printre obiectivele filialei se numără și găsirea și promovarea tinerilor talentați cu idei inovative și de inventică, înființarea unor centre de creație în care tinerii de la cele mai fragede vârste să-și dezvolte abilitatea de realizare a unor proiecte inovative și de inventică, atragerea fondurilor europene și crearea și dezvoltarea unor legături  funcționale între inventatorii și investitorii din țara și din afara granițelor. „Membrii Societății Inventatorilor din Banat speră să sensibilizeze oamenii din politică și administrație, pentru a da mai multă importanță gândirii creatoare românești, care trebuie să fie motorul unei economii moderne”, precizează Remi Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.