Bolnavii din vestul ţării cu afecţiuni cardiace sau care au suferit un...

Bolnavii din vestul ţării cu afecţiuni cardiace sau care au suferit un accident vascular cerebral, mai bine trataţi la „Judeţean”. Ce aparat de ultimă generaţie va ajunge la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

angiograf

Un echipament medical de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ un milion de euro, cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor de sânge, va ajunge la Spitalul Judeţean Timişoara în această toamnă. Este vorba despre un angiograf de înaltă performanţă, achiziţionat în cadrul unui proiect derulat de Ministerul Sănătăţii şi Academia de Ştiinţe Medicale. Din păcate, o intervenţie cu acest angiograf este foarte scumpă. Tocmai de aceea, conducerea unităţii medicale speră ca Ministerul Sănătăţii să aloce şi fondurile necesare pentru achiziţionarea materialelor sanitare necesare. Spitalul Judeţean Timişoara mai are un astfel de angiograf pe care l-a primit anul trecut.

„Vom primi un angiograf de înaltă performanţă, care vine pentru cercetare în scop de vascular-periferic şi noi am cerut ca obligatoriu să fie dotat cu modul de cord, astfel încât şi spitalul judeţean să intre în categoria clinicilor care efectuează angiografii coronariene şi stentări coronariene pentru pacienţii critici coronarieni, infarct miocardic, etc”, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

În total, 17 astfel de angiografe vor ajunge, în această toamnă, în marile spitale din România.


Timişoara este singurul centru universitar din ţară care primeşte două echipamente medicale, unul va ajunge la Spitalul Judeţean Timişoara, iar celălalt la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde. Potrivit managerului celui mai mare spital din vestul ţării, acum se aşteaptă şi banii pentru materialele sanitare necesare realizării de intervenţii chirurgicale cu ajutorul angiografelor, care sunt extrem de scumpe.

spitalul judetean 11

„Pe accidentul vascular suntem deja incluşi în proiectul naţional al Ministerului Sănătăţii, am primit o sumă considerabilă de bani şi suntem în licitaţia pentru materiale sanitare pentru partea cerebrală. Dacă merge bine acest proiect, avem toate asigurările că vom intra şi în programul naţional de boli cardiovasculare”, a precizat Marius Craina. Directorul Spitalului Judeţean Timişoara spune că pentru operaţia realizată în premieră anul trecut cu angiograful, consumabilele au costat aproximativ 10.000 de euro.

„Niciun spital din România nu poate suporta toată această patologie, astfel încât să poată să fie tratată prin acest mijloc ultra-modern de diagnostic, unde rezolvarea chirurgicală este mult mai sigură, recuperarea este incomparabilă faţă de chirurgia clasică. Pacientul pleacă mult mai repede acasă şi cu timp de recuperare mult mai bun. Având în vedere că financiar nu putem susţine, a venit acest program al Ministerului Sănătăţii care se mulează ca o mănuşă pe ceea ce poate să facă spitalul”, a mai declarat Marius Craina.

Cu ajutorul unui astfel de angiograf, medicii pot diagnostica într-un timp foarte scurt și trata eficient afecțiuni grave precum accidentele vasculare cerebrale sau bolile vasculare periferice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.