Liberalul Marian Vasile, complet pregătit pentru… o utopie. Cum are de gând...

Liberalul Marian Vasile, complet pregătit pentru… o utopie. Cum are de gând să tranforme Timişoara în metropolă

1
DISTRIBUIȚI

marian vasile metropola costi duma

Liberalii din Timiş nu se lasă, deşi admit că momentan luptă pentru ceva ce nu poate fi realizat. Mai exact, este vorba despre visul primarului Nicolae Robu de a uni Timişoara cu comunele vecine şi de a o transforma în metropolă. Trecând de faptul că proiectul nu poate fi realizat fiindcă legea nu permite momentan acest lucru, liberalii nu ezită să facă deja planuri şi să anunţe că fără acest pas urbea de pe Bega va stagna.

Sarcina de a întocmi un proiect cu paşii care trebuie urmaţi pentru unificarea Timişoarei cu comunele vecine i-a fost pasată lui Marian Vasile, şef al Consiliului Consultativ Economic al Timişoarei, şef al aleşilor liberali judeţeni din CJT şi consilier personal al primarului.

Deşi admite că e vorba de un proiect ce nu poate fi realizat decât peste ani buni, Vasile a luat sarcina trasată de şeful său în serios şi astăzi s-a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă cu un material video prin care a ilustrat pe hartă necesitatea transformării Timişoarei în metropolă.


Mai mult, Vasile spune că CCE va elabora un plan pentru ca ideea să fie pusă în practică fără probleme. Nu numai atât, dar metropola Timişoara ar urma să cuprindă şi Aradul.

În acest sens consiliile consultative ale celor două oraşe vor avea o reuniune în toamnă. „O să organizăm o ședință comună, pentru a semna un protocol tehnic și politic, ca să începem această construcție”, a spus Vasile. Întrebat de ce PNL insistă atât de mult pentru proiectul care momentan nu are bază legală, Vasile a anuţat că primarul ar fi cerut la Bucureşti ca guvernul Ponta să dea o hotărâre de guvern în acest sens. „Timișoara este un oraș al premierelor, așa că putem spera la mai mult” a conchis liberalul.

Foto: Constantin Duma

1 COMENTARIU

  1. Si ce daca nu exist a cadru legal? Avem parlamentari care sa-l lucreze si sa-l faca. Pana cand se creeaza cadru legal , se pot stabili metode de lucru. De urmărit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.