NASA a postat pe internet conținutul sonor al mesajelor adresate extratereștrilor

NASA a postat pe internet conținutul sonor al mesajelor adresate extratereștrilor

0
DISTRIBUIȚI

voyager-nasa_gov

NASA a postat online toate înregistrările sonore destinate unor eventuale forme de viață inteligente extraterestre. În afară de salutări în 55 de limbi, poate fi ascultat un eșantion de sunete din viața zilnică și o colecție de piese muzicale, relatează Agerpres.

Înregistrările sonore călătoresc la bordul sondelor Voyager 1 și 2, lansate în 1977 pentru studierea planetelor din afara sistemului solar.


Reunite sub titlul ‘Golden Record’, el au fost imprimate pe discuri de aur, rezistente în timp.

Pe lângă saluturile rostite de o voce feminină, sunt imprimate sunete din viața curentă, cum ar fi vântul sau ploaia, un tren și o mașină, maimuțe și elefanți sau gânguritul unui bebeluș în brațele mamei. NASA s-a gândit și la muzică, alcătuind o listă variată, cu piese de la Bach la Chuck Berry și Louis Armstrong, trecând prin culturile muzicale senegaleză, chineză sau peruană.

Mesajele trimise în spațiu nu cuprind doar încercarea de a oferi un rezumat al omenirii prin sunete, ci există și 116 fotografii ale unor locuri simbolice de pe Pământ, scheme ale sistemului solar și o explicație a sistemului nostru numeric.

Puteți asculta AICI mesajele înregistrate la mijlocul anilor ’70.

Sursa foto: nasa.gov

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.