Primăria Timişoara tratează cu NEPĂSARE licitaţia pentru achiziţionarea de vaporetto pentru transportul...

Primăria Timişoara tratează cu NEPĂSARE licitaţia pentru achiziţionarea de vaporetto pentru transportul pe Bega. Ce scăpări majore are caietul de sarcini

0
DISTRIBUIȚI

vaporas electric

În ciuda faptului că Primăria Timişoara pune eşecul achiziţionării de vaporetto pentru ca transportul în comun pe Bega să poată să se desfăşoare din anul 2015 pe seama firmelor producătoare care nu au participat la licitaţie, adevărul este cu totul altul. Lipsa de interes cu care angajaţii Primăriei Timişoara tratează elaborarea documentaţiei necesare achiziţionării de vaporetto pare să fie cauza pentru care timişorenii vor aştepta până în 2016 pentru a circula pe Bega cu noile mijloace de transport în comun. Vă reamintim că la prima licitaţie organizată de Primăria Timişoara nu s-a prezentat nicio firmă producătoare.

Motivele, spuneau atunci cei care au fost contactaţi de jurnaliști, ar fi fost costurile prea mici impuse pentru o amarcaţiune şi timpul prea scurt de livrare. Imediat după, aleşii locali au votat în CLT un proiect care prevedea „se aprobă suplimentarea sumei de 12.613.711 lei, reprezetând contribuţia proprie a municipiului Timişoara”. În referat se arată că, în urma discuţiei cu reprezentanţii firmei de ambarcaţiuni Damen şi consultarea ofertelor disponibile pe internet „a rezultat că suma alocată acestei achiziţii, 3.705.065 de lei, nu este suficientă pentru achiziţionarea a şapte vaporetto. Din punct de vedere tehnic există oferte care să se încadreze în dimesiunile şi specificaţiile caietului de sarcini cu preţuri cuprinse între 220.000 şi 260.000 de euro bucata, fără TVA, la producători autohtoni, şi 1.000.000 de euro bucata în oferta Damen.


Suma estimată necesară pentru demararea procedurii de achiziţie publică este de 8.500.000 de lei, fără TVA, pentru achiziţia celor şapte vaporetto, din care suma de 3.705.065 este deja prevăzută în proiect. Practic majorarea se face cu suma de 4.794.935 de lei, fără TVA”. Preţul maxim alocat pentru achiziţionarea unui vaporetto este de 360.000 de euro.

Ei bine, acum Primăria Timişoara se află la cea de-a doua încercare de a achiziţiona cele şapte vaporetto necesare pentru transportul în comun pe Bega. Însă clarificările cerute de cei care doresc să producă ambarcaţiunile sunt grăitoare pentru modul în care municipalitatea a tratat problema. Astfel după cum se poate vedea din imaginile postate pe Facebook de un utilizator interesat de lucrare, caietul de sarcini are o sumedenie de lipsuri care denotă nepăsare din partea municipalităţii. Astfel cei care vor să producă vaporetto au cerut să ştie din ce material să fie făcută puntea, ce fel de propulsie să aibă ambarcaţiunile, instrumentele de bord, dotările auxiliare, greutatea maximă sau necesitatea dotării cu toalete, niciunul dintre aceste aspecte nefiind lămurit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.