Proiectul care a stârnit ample discuţii în plenul Consiliului Judeţean Timiş fiindcă prevede schimbarea modului de atribuire a parcelelor din Parcul Industrial și Tehnologic Timișoara de la licitaţie la atribuire directă, prin negociere, a revenit în atenţia aleşilor judeţeni.
Consilierul judeţean Marius Martinescu (PNL) a cerut scoaterea de pe ordinea de zi. „Sublinem ceea ce prevede Legea 215 privind administraţia locală, care prevede că CJT hotărăşte vânzarea bunurilor sau concesionarea după prevederile legii. Legea prevede că vânzarea concesionarea şi închirierea se fac prin licitaţie publică ,rezultă clar că acest proiect de lege nu are bază legală. Solicităm să scoatem de pe ordinea de zi acest punct”, a spus acesta.
Vă reamintim că după dezvăluirile PRESSALERT.ro şi găsirea în conflict de interese a pedelistului Ostaficiuc de către Agenţia Naţională de Integritate pentru că a concesionat ilegal „parcela de aur” din PITT firmei în care acţionari erau soţia, fiica şi ginerele, lucru confirmat definitiv şi de către justiţie, DNA a început urmărirea penală a fostului şef al CJ Timiş. Ulterior, în baza deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ANI a solicitat în instanţă şi anularea tuturor actelor ulterioare după momentul în care Ostaficiuc a fost în conflict de interese – contractul încheiat între CJ Timiş şi Ornella Design şi anexa prin care s-au acordat o serie de facilităţi firmei familiei Ostaficiuc.
În 31 martie a.c., instanţa a dispus definitiv anularea acestor acte, iar 3 zile mai târziu, Ornella Design SRL trimite o cerere Consiliului Judeţean Timiş prin care solicită încheierea unui nou contract de concesiune pentru parcela de teren pe care şi-a construit şi utilat hala cu fonduri europene, 832.920 lei fiind fonduri nerambursabile, cofinanţare de la Uniunea Europeană prin POR 2007 – 2013, în cadrul axei prioritare 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional si local”. Practic, anularea contractului de concesiune duce la întreruperea activităţii şi la neîndeplinirea condiţiilor de finanţare a proiectului, obligând beneficiarul să restituie UE fondurile nerambursabile.
O reprezentantă a Oficiului Juridic al CJT a explicat că deşi instanţa a stabilit că parcela a fost alocată ilegal, nu s-a dispus interdicţia ca Ornella Design să mai ocupe acel spaţiu. Totuşi, reprezentanta oficiului juridic a spus că proiectul nu este avizat de legalitate de departamentul din care ea face parte. Consilierul Marius Martinescu a propus ca firma Ornella Design să fie scoasă din textul proiectului care prevede facilităţi pentru alte trei firme, iar Marian Vasile, şeful de grup al consilierilor PNL, a cerut o pauză pentru consultări. Prin amendamentul consilierului judeţean Marina Radu, aleşii au votat ca parcelele să se atribuie prin licitaţie, însă la vot întreg proiectul a picat.
„Nu era un proiect cu dedicație, așa cum s-a zis, ci un proiect spre binele județului”, a spus Titu Bojin.