REVOLTĂ într-un autobuz din Timişoara, după ce şoferul n-a dat drumul la...

REVOLTĂ într-un autobuz din Timişoara, după ce şoferul n-a dat drumul la aerul condiţionat. Ce păţesc cei care-i ţin pe călători în „saună” și ce spune RATT

8
DISTRIBUIȚI

ratt aer conditionat

Scandal, astăzi, între câţiva călători care s-au plimbat cu autobuzul 33 de la Catedrala Mitropolitană spre Calea Şagului, în jurul orei 12.00. Deşi acum se înregistrează oficial 34 de grade Celsius la Timişoara, iar pe stradă temperatura este și mai mare, un şofer de pe autobuz le-a făcut o surpriză neplăcută călătorilor şi nu a pornit aerul condiţionat. Revoltată, o femeie i-a bătut obrazul şoferului pentru faptul că îi ţine pe călători în „saună”.

„Sunt scaunele calde, dovadă că n-aţi dat deloc drumul la aer condiţionat. Nu mai pot de cald şi se pare că asta simt şi ceilalţi călători, pentru că văd că-şi fac vânt cu evantaiul sau se şterg cu şerveţele pe faţă. O să vă iau numărul şi o să vă fac plângere, nu daţi drumul la aerul condiţionat ca să faceţi economie”, i-a strigat femeia şoferului. Acesta n-a stat pe gânduri şi i-a transmis timişorencei că degeaba dă drumul la aer condiţionat, pentru că nu face faţă pe aceste călduri, plus că el a rezistat în autobuz fără. „Dar pe alte autobuze de ce face faţă?”, l-a întrebat femeia, aceasta fiind sprijinită şi de alţi călători, care au început să comenteze pe seama faptului că este prea cald în autobuz.


În final, şoferul a cedat şi a pornit aerul condiţionat.

ratt aer conditionat

Pe de altă parte, reprezentanţii RATT ne-au transmis că în toate autobuzele şi troleibuzele din oraş sistemele de aer condiţionat funcţionează, iar şoferilor li s-a transmis să le pornească. Ba mai mult, călătorii care se urcă într-un mijloc de transport în comun din Timişoara şi constată că aceste aparate nu sunt pornite, sunt încurajaţi să sesizeze RATT. „Sistemele de aer condiţionat funcţionează pe toate autobuzele şi troleibuzele care circulă prin oraş, acestea fac faţă chiar dacă afară e foarte cald. În cazul în care nu sunt pornite, şoferii sunt sancţionaţi, nu au niciun fel de scuză ca să nu le pună în funcţiune. În cazul în care sunt probleme tehnice, mijlocul de transport în comun este înlocuit cu altul în care sistemul de aer condiţionat funcţionează”, ne-au comunicat reprezentanţii RATT.

8 COMENTARII

 1. Buna gluma! Is curios in cat timp se raspund la petitii. In expressul 2 de exemplu se tine pornit aerul conditionat intre 2-3 statii, sau deloc. Am sesizat acest lucru, nu am primit nici un numar de inregistrare al petitiei.

 2. Soferii RATT nu dau drumul la aerul conditionat deoarece asta ar insemna ca nu mai pot fura benzina / motorina! Pacat de autobuzele „noi” … majoritatea scartaie si pocnesc din toate „incheieturile” nu au reviziile facute, cauciucurile sunt uzate la maxim …. intr-o zi stand la un semafor in oras, langa un firobus 14, in fata garii de Nord, am avut timp sa analizez cauciucurile vizibile mie …erau uzate de aproape se vedeau sarmele din cauciuc.
  In tramvaiele primite din Germania, dupa ce nemtii le dadeau la Schrott daca nu le luam noi, sunt scari care deja sunt asa de ruginite ca ti-e frica sa calci pe ele, sa nu se rupa sub greutatea ta ….. caldura merge, scaunele sub care este sistemul de incalzire( pornit!), ard, …. scaunele sunt mizerabile, patate … este o putoare de abia rezisti 1 statie in tramvai…
  Nu stiu ce sa mai zic … pacat de investitiile facute in mijloacele de transport … adevarul este ca nici calatorii nu stiu sa aprecieze sau sa mentina ordinea publica si pe deasupra mai sunt si oamenii strazii/ aurolacii care strica si imput totul …
  Trist dar adevarat!

 3. sa vedeti ce e pe autobuzele de la Autotim. Vand iarna motorina pin satele pe unde au curse: uivar, Rauti, Cenei, Sanmartinul Maghiar, abonamentele sunt scumpe ca dracu, si daca spui de aer conditionat soferul iti mai zice ca ai pretentii.

 4. Oarecum au dreptate. Nu face fata aerul conditionat, cand se trezeste cate un cretin sa deschida geamul cand se urca in autobuz (instinctiv o face), ca sa intre aerul cald de afara.

 5. trebuie facut ceva asa nu se mai poate noi platim bilete platim drum renovari achiziti si toate astea din banii publici dece sa nu avem conditi sa se faca ceva trebuie sa suportam caldurile astea mari din cauza ca nu vor sa puna aier conditionat si iarana ingheti in ele !!!!!!

 6. trebuie facut ceva asa nu se mai poate noi platim bilete platim drum renovari achiziti si toate astea din banii publici dece sa nu avem conditi sa se faca ceva trebuie sa suportam caldurile astea mari din cauza ca nu vor sa puna aier conditionat si iarana ingheti in ele !!!!!!

 7. Justificarea e clara: combustibilul economisit prin nepornirea aerului conditionat SE FURA ! Altfel, ce interes personal ar avea soferul sa nu porneasca aerul conditionat, fie el si ineficient ! Face fata, nu face fata, sa fie tinut pornit !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.