Weekend FIERBINTE în județul Timiș. Ce avertizare au emis meteorologii și cum...

Weekend FIERBINTE în județul Timiș. Ce avertizare au emis meteorologii și cum ne ferim de caniculă

0
DISTRIBUIȚI

CANICULA

Judeţele Timiş și Arad vor fi, sâmbătă, sub cod portocaliu de caniculă.

În aceste zile este recomandat consumul zinic de lichide ( între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a se aştepta să apară senzaţia de sete, fiind recomandat un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Medicii sfătuiesc populaţia să consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

Totodată, este recomandată evitarea consumului de alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.


Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice, mai spun medicii.

În cazul în care este absolut necesară expunerea la soare între orele amiezii este indicată o ţinută adecvată care să includă pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Potrivit atenţionării emise de meteorologi în urmă cu o zi, vremea va fi caniculară joi, vineri, sâmbătă şi duminică, iar indicele de confort termic (ITU) se va situa peste pragul critic de 80.

Totodată, pe arii extinse temperatura maximă va depăşi 35 de grade, iar în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării se vor atinge izolat valori de 37…39 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.