Aproape 100 de timişoreni care locuiesc în clădiri degradate, AMENDAŢI. De ce...

Aproape 100 de timişoreni care locuiesc în clădiri degradate, AMENDAŢI. De ce crede primarul Robu că legea este proastă

2
DISTRIBUIȚI

cladire istorica timisoara

Timişorenii care locuiesc în clădiri în paragină sunt buni de plată. Aproape o sută de proprietari de astfel de imobile au fost amendaţi de poliţiştii locali pentru că nu întreţin faţadele clădirilor. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat că este vorba despre 58 de proprietari de clădiri istorice din zona centrală şi alţi 38 din alte zone ale oraşului.

Edilul-şef este nemulţumit, însă, de legislaţia românească, asta pentru că ar vrea ca cei care locuiesc în clădiri degradate să fie mai des amendaţi.


„Legea este foarte proastă. În momentul în care dai amenda, trebuie să stabileşti un an să intre în legalitate, adică să înlăture degradarea. În anul acela, tu nu mai poţi să aplici amenzi. Este absurd, el stă pe loc şi tu nu poţi să-l amendezi”, este de părere Nicolae Robu.

Totuşi, primarul Timişoarei spune că a găsit o metodă prin care să-i determine pe proprietarii de clădiri istorice să le întreţină, în anul în care nu mai pot fi amendaţi. „Noi venim, pe de altă parte, şi fixăm termene intermediare. Într-un anumit interval de timp trebuie obţinut certificatul de urbanism, într-un alt interval de timp autorizaţia de construcţie pentru intervenţie, într-un alt interval de timp trebuie să înceapă lucrările şi la sfârşitul anului trebuie să fie gata lucrările, să fie adusă clădirea într-o stare în care să nu mai fie în contradicţie cu prevederile legii. Dar ne-ar fi ajutat o legislaţie mult mai dură să avem noi dreptul să facem legea prin hotărâri de consiliu local, pentru că noi cunoaştem situaţia la nivel de oraş”, a mai explicat primarul Nicolae Robu.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

  1. cladirile istorice proprietatea primarei nu trebuie reparate? cine amendeaza primaria? ca ziaristi faceti o tura a sediului primariei si o sa vedeti in ce hal este, are termopane albe la demisol, geamurile nespalate, cu vopseaua cojita, iar in curte sint buruieni, poate chiar ambrozie…
    problema proprietarilor au bani sa renoveze cladirile istorice este ca… nu este asa simplu, nu poti sa faci lucrari de capul tau, trebuie avize si paravize, expertize bla-bla…
    PS: amenda data nu inseamna incasata

  2. f bine – daca nu sunt capabili sa renoveze, sa se mute in alta parte : sa li se retina amenda din salar, somaj, alocatie , pensie. Veniti si la Cluj, ca e o ruina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.