Australia cere Europei să atace Statul Islamic pentru a opri refugiații

Australia cere Europei să atace Statul Islamic pentru a opri refugiații

0
DISTRIBUIȚI

A  U.S. Navy F/A-18 Super Hornet from VFA-31 fly's a combat patrol over in Afghanistan on Dec. 15 2008. (cleared for release)(Photo by Staff Sgt. Aaron Allmon)

Ministrul de externe al Australiei Julie Bishop a cerut ca mai multe state europene să efectueze lovituri aeriene împotriva Statului Islamic (SI) atât în Irak cât și în Siria pentru a opri criza refugiaților care asaltează Europa, a relatat luni ziarul The Australian, citat de agenția DPA.

Bishop a declarat, într-un interviu acordat unui ziar național, că țările europene ar putea ajuta să se pună capăt unei „crize de proporții globale” prin bombardamente asupra teroriștilor islamici care distrug state și provoacă un exod în masă al populațiilor.

„Țările vecine Siriei și Irakului, Libanul, Iordania și altele suportă povara a milioane de oameni care fug trecând granițele lor și apoi intră în Europa”, a afirmat ea.

„De aceea, cred că europenii trebuie să fie implicați în loviturile aeriene ale coaliției și efortul din Siria și Irak”.

Apelul ei intervine în timp ce Australia ia în considerare o cerere din partea Statelor Unite de extindere a atacurilor forțelor aeriene australiene asupra Statului Islamic în Irak și Siria.


Un comitet de securitate guvernamental este de așteptat să discute problema în această săptămână, notează DPA.

Contribuția actuală a Australiei la forța coaliției constă din șase bombardiere F/A-18 Super Hornet, realimentare și aeronave de transport, precum și 200 de instructori militari în Irak.

Peste 20 de țări fac parte din coaliția militară ce luptă contra Statului Islamic în Irak, inclusiv Marea Britanie, Australia, Canada, Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Olanda, Iordania, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia și Qatar.

Potrivit lui Bishop, atacurile aeriene ale coaliției asupra SI i-au forțat pe jihadiști să renunțe la tactica de formare a coloanelor și a lua cu asalt orașe, dar aproximativ 30.000 de combatanți sunt deja în orașe, ceea ce face greu să nu fie loviți civilii.

Ea a notat de asemenea că Statul Islamic s-a extins peste frontiera irakiano-siriană într-un teritoriu care în esență nu este guvernat nici de regimul sirian și nici de cel irakian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.